Σύλλογος Εργαζ. Δήμου Κορυδαλλού : Οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση μας! 

Δημοσιεύτηκε στις

Την ώρα που τα αποτελέσματα των υγειονομικών πρωτοκόλλων-λάστιχο έχουν επαναφέρει την πανδημία σε ασφυκτικά για το δημόσιο σύστημα υγείας επίπεδο, το αστικό κράτος βρίσκει ευκαιρία να δείξει τα δόντια του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, εκμεταλλεύεται ακόμα και την πανδημία για να τσακίσει εργατικά δικαιώματα. Προωθεί την 10ωρη ημερήσια εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση και γενίκευση της δουλειάς τις Κυριακές. Προωθεί νέες μειώσεις τους μισθούς, τραβώντας προς το «απόλυτο χαμηλό» τα όριά τους, που ξεκινούν πλέον από 200 ευρώ, επεκτείνει την «ευελιξία» της εργασίας παντού και με κάθε τρόπο.

Ακυρώνει τις ζωντανές διαδικασίες τη Γενική Συνέλευση των σωματείων, ορίζοντας ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για τη λήψη απόφασης για την απεργία, διώκει ποινικά την περιφρούρηση της απεργίας, δημιουργεί ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος σε όσους εργαζόμενους επιλέγουν να οργανωθούν.

Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα φιμώσουν τους εργαζόμενους που παλεύουν για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για αποσυμφόρηση σχολείων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Πιστεύουν ότι μπορούν να μας γυρίσουν πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα. Όταν η συλλογική και συνδικαλιστική δράση, οι λαϊκοί αγώνες, ήταν ιδιώνυμο και ποινικό αδίκημα.

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί. Το βλέπουμε στους δήμους μας που μια σειρά από δικαιώματα καταργούνται, η εντατικοποίηση εντείνεται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιχειρηματική λειτουργία ενισχύεται, ενώ οι ελλείψεις σε μέσα προστασίας και σε προσωπικό, ειδικά σε κρίσιμες δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, είναι τεράστιες.

Συνάδελφοι,

Ο κλάδος μας έχει δώσει μεγάλες απεργιακές μάχες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι την κρατική καταστολή, την δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών από ιδιώτες, το στρατό, τις επιτάξεις.

Στον αγώνα αυτό δεν μπορεί να λείψει κανείς!!!

Οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση μας! 

  • Στη κυβέρνηση που επιθυμεί να απονευρώσει το ταξικό κίνημα.
  • Στους συμβιβασμένους εργοδοτικούς συνδικαλιστές

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία που θέλουν να περάσουν για την εκλογή των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι η αρχή.

Το μεγάλο ποτάμι της λαϊκής οργής τίποτα δεν θα μπορέσει να το σταματήσει, ούτε οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ούτε τα συνδικαλιστικά τους δεκανίκια.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την εξασφάλιση τακτικών συγκοινωνιών, για μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις κοινωνικές δομές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επαναφορά 13ου 14ου μισθού.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο!

 Η εξέλιξη που έχουμε μπροστά, μας αφορά όλους. Ειδικά τα παιδιά μας, που θα βρεθούν κυριολεκτικά να ζουν και να εργάζονται σε μια χώρα – απέραντη «Ειδική Οικονομική Ζώνη», με όρους σύγχρονης σκλαβιάς, για να αναπτυχθούν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών. 

 Είναι ώρα ευθύνης για όλους!

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...