Σωματείο Εργαζομένων στη “ΜΕΛΛΟΝ” :Εδώ και τώρα να απαιτήσουμε να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Εδώ και τώρα να απαιτήσουμε να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Να απαιτήσουμε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς με το εισόδημά μας και αυτό το lockdown.

Τους τελευταίους μήνες η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει σταματημό!

Αναστολές, μειωμένο δώρο Χριστουγέννων, εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, απολύσεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις 35 «εθελούσιες» και ενώ την ίδια ώρα η εταιρεία ζητάει με αγγελία νέους υπαλλήλους με λιγότερα δικαιώματα και με χαμηλότερους μισθούς.

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα είναι η εξής: Οι υπερωρίες αυξάνονται, πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν 2 και 3 συνεργασίες την ημέρα ακόμα και παράλληλα. Οι απολύσεις δεν σταμάτησαν. Συνάδελφοι καταγγέλουν ότι η ανεπάρκεια των μέτρων της εργοδοσίας για την προστασία της υγείας μας, τους εξωθεί στην τηλεργασία, παρά τις αρνητικές συνέπειες που αναγνωρίζουν.

ΚΟΣΤΟΣ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία, πατώντας στα χνάρια της Κυβέρνησης, που θεωρεί κόστος την προστασία της υγείας του λαού, αρνείται να υλοποιήσει τα αυτονόητα αίτηματα του Σωματείου όπως αυτό για δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, ούτε καν σε όσους επιστρέφουν από πολυήμερες άδειες ασθενείας δικής τους ή των παιδιών τους. Η διασπορά της νόσου στο δικηγορικό Δελέτη αποδεικνύει ότι η χρήση μάσκας δεν αρκεί και ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα. Ούτε αυτό όμως τους ταρακούνησε και αρκέστηκαν να κάνουν απολύμανση μόνο στον έναν όροφο, τεστ επιλεκτικά στους εργαζόμενους και φυσικά να ρίξουν ευθύνες στους συναδέλφους που «δεν πρόσεχαν και κόλλησαν» !!! Στα μέσα του Οκτωβρίου η εταιρεία αποφάσισε να διαθέσει δύο κουτιά μάσκες στην παραγωγή!!!

Στην «ατομική ευθύνη» έριξαν και την διαχείριση του ισχυρού σεισμού την προηγούμενη εβδομάδα λέγοντας «όποιος δε νιώθει καλά μπορεί να κατέβει κάτω» καθώς οι «αρμόδιοι» έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα στη δίπλα εταιρεία (Vodafone) που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο έγινε εκκένωση.

Ας αναλογιστούμε τελικά πόσο λογαριάζουν την ασφάλειά μας, όταν δεν εκκενώνεται το κτίριο στα 6,7 ρίχτερ (έστω και για ψυχολογικούς λόγους), όπως είχε γίνει και παλιότερα μετά από τηλεφώνημα για βόμβα, όπου θεώρησαν ότι δεν χρείαζεται προληπτική εκκένωση επειδή από τη χροιά της φωνής κατάλαβαν ότι πρόκειται για φάρσα!!!

Που οφείλεται όμως η τόση ασυδοσία;

Όλους αυτούς τους μήνες η Κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρεία να σαρώσει ο,τι έχει απομείνει μέσα από μια σειρά νομοσχέδια και ΠΝΠ που ήρθαν για να μείνουν, κάνοντας πλάτες στους εργοδότες να μπορούν να ξεσαλώνουν στους χώρους δουλειάς αφού δεν τους ελέγχει κανείς, να μην τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να καταστρατηγούν βασικά διακιώματα.

Στα σκαριά βρίσκεται και ένα νέο νομοσχέδιο – τερατούργημα με το οποίο καταργείται το  8ωρο και η προσαυξημένη πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης. Ο εργοδότης θα μπορεί να σε απασχολεί μέχρι 10 ώρες ημερησίως απλήρωτα και θα στα επιστρέφει σε μορφή ρεπό ή αδείας μέχρι και μετά από 6 μήνες!

Όμως η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα πάει χέρι χέρι με την καταστολή και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Για αυτό και μέσα από το ίδιο νομοσχέδιο προωθούν νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στη λειτουργία των Σωματείων.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΟΣΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ –ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Εδώ και τώρα λοιπόν πρέπει να δυναμώσει και η δική μας απαίτηση και ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας μας, των εργασιακών μας διακιωμάτων, της ζωής μας. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε δεν αναστέλλουν τις ανάγκες μας!

Από κοινού όλοι οι συνάδελφοι και αυτοί που δουλεύουν από το σπίτι πρέπει με κάθε τρόπο να μείνουμε ενωμένοι, δυνατοί , ανυποχώρητοι. Μόνο έτσι θα μας υπολογίζουν!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/11 ΣΤΙΣ 8.15 ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Το ΔΣ του Σωματείου τις επόμενες μέρες θα πάρει πρωτοβουλία να βρεθεί  και με τους συναδέλφους  που τηλεργάζονται αξιοποιώντας διάφορες μορφές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Τακτικά τεστ στους εργαζόμενους. Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος.
  • Αύξηση της καθαριότητας και συχνές απολυμάνσεις όλων των κοινόχρηστων χώρων.
  • Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων διαλείμματος και χώρων φαγητού.
  • Διάθεση αντισητπικών και μασκών δωρεάν από την εταιρεία.
  • Άδεια με αποδοχές σε όσους εργαζόμενους δεν μπορούν να εργαστούν για οποιοδήποτε λόγο που συνδέεται με την πανδημία (προληπτική καραντίνα, ευπαθείς ομάδες, ασθένεια παιδιών κλπ).
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών υγείας.
  • Πολλαπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Την Τετάρτη 9/10/24 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα...

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία...