Καταγγελία της δημοκρατικής συνεργασίας ΕΛΤΑ και η Αγωνιστική Ενότητα Ταχυδρόμων Αθήνας για το εργατικό ατύχημα στο Αιγάλεω

Δημοσιεύτηκε στις

Η δημοκρατική συνεργασία ΕΛΤΑ και η Αγωνιστική Ενότητα Ταχυδρόμων Αθήνας καταγγέλλουμε, στους συναδέλφους, τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης και διαχρονικά των κυβερνήσεων για το εργατικό ατύχημα που έγινε χθες στο Αιγάλεω, στην Μονάδα Διανομής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολύ σοβαρά δύο συναδέλφισσες μας και να νοσηλεύονται σε άσχημη κατάσταση.

Το εργατικό ατύχημα είναι αποτέλεσμα αμέλειας και ανευθυνότητας της εργοδοσίας, η οποία απαίτησε να μεταφερθεί ένα χρηματοκιβώτιο τεράστιου βάρους εν ώρα εργασίας σε έναν χώρο όπου βρισκόταν δεκάδες συνάδελφοί. Μάλιστα για τη μεταφορά ήταν εκεί και διευθυντής της εταιρείας ο οποίος δεν φρόντισε να παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία των συναδέλφων που βρίσκονταν στο γραφείο.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν κατά τη μεταφορά το χρηματοκιβώτιο να καταπλακώσει δύο συναδέλφισσεςμας.

Δυστυχώς το εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην κακή κατάσταση που επικρατεί  χώρους δουλειάς από άποψη υγιεινής και ασφάλειας, στην παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας, στο ότι ακόμα και τον καιρό της πανδημίας η ζωή μας και η υγεία μας δεν λογαριάστηκε στο ελάχιστο. Έρχεται να προστεθεί σε όλες τις αποδείξεις που έχουμε μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια το πώς η εργοδοσία στα ΕΛΤΑ (διοικήσεις = κυβερνήσεις) σήμερα και διαχρονικά δεν έχουν λογαριάσει τη ζωή μας στο παραμικρό.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μειώνουν τα κόστη σε όλα τα επίπεδα μέσα σε αυτό και οι και οι μισθολογικές απολαβές μας.

Είναι ώρα που πρέπει η διοίκηση των ΕΛΤΑ και το κράτος να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ευχόμαστε γρήγορα οι συναδέλφισσες να αναρρώσουν και να είναι γρήγορα υγιείς και δυνατές στο πλευρό μας.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Ποτών – Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Ανακοίνωση Καταγγελία για το νεκρό συνάδελφο στα Καλάβρυτα

Η εργατική τάξη του κλάδου μας μετράει άλλον ένα νεκρό συνάδελφο, χτυπημένο από ηλεκτροφόρο...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: 13 Οκτώβρη ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ

Το κλαδικό συνδικάτο διοργανώνει ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ με τη συμμετοχή μελών των διοικήσεων...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Όλες και όλοι στην πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη

Όλες και όλοι στην πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη και στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες...