Σωματείο Εργαζομένων ΟΠΑΠ : Όπως και να τις πείτε, θα είναι απολύσεις…

Δημοσιεύτηκε στις

To Σωματείο Εργαζομένων ΟΠΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. που χθες και χωρίς καμία αιτιολόγηση ανακοίνωσε σε δύο εργαζόμενες στο contact center ότι «λύνεται η συνεργασία τους με τον ΟΠΑΠ» και μάλιστα στην μια περίπτωση και τηλεφωνικά!!

Σε συναντήσεις που είχαμε, τα μέλη του ΔΣ που βρίσκονται στο κτίριο, τόσο με την κ. Γιώγα όσο και με τον κ. Λιναρά δεν πήραμε καμία απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε πέρα από το ότι «το αίτημα για την απόλυση των δύο εργαζόμενων έγινε από τον διευθυντή τους».

Γιατί η εταιρεία επιλέγει να διώξει εργαζόμενες με 15 και πλέον χρόνια προϋπηρεσίας και προσφοράς στον ΟΠΑΠ;

Γιατί ενώ δεν έχουν ενημερωθεί ποτέ για κάποιο πρόβλημα στην εργασία τους η εταιρεία θέλει να φύγουν ;
Γιατί εν μέσω πανδημίας κορονοϊού αντιμετωπίζει έτσι εργαζόμενούς της όταν φαίνεται να παίρνει μέτρα προστασίας για το σύνολο του δικτύου, τα πρακτορεία για παράδειγμα ;

Γιατί η εταιρεία και το τμήμα προσωπικού είναι διατεθειμένη να πληρώσει για να διώξει εργαζόμενους αλλά όχι να προτείνει στις εργαζόμενες να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο τμήμα, αν υποθέσουμε ότι δεν «ταίριαξαν» με τον συγκεκριμένο διευθυντή ή τμήμα ;

Θεωρούμε την επιλογή της διοίκησης να εξωθεί εργαζόμενους σε παραίτηση με λίγο μεγαλύτερη αποζημίωση, στάση εχθρική απέναντί τους. Δεν ξεγελά κανέναν η μεγαλύτερη αποζημίωση που δίνεται. Όσο και αν θέλει να το κουκουλώσει, αυτό που μένει είναι ότι ο πάντα κερδοφόρος ΟΠΑΠ στην ουσία απολύει εργαζόμενους.

Θεωρούμε ότι για μία ακόμη φορά η διοίκηση περιφρονεί τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων και τις προηγούμενες αντίστοιχες καταγγελίες του Σωματείου μας για παρόμοια «αιτήματα» διευθυντών στο παρελθόν, και υποτιμά τους εργαζόμενους και το Σωματείο επικαλούμενη τέτοια επιχειρήματα.

Θεωρούμε ότι ενώ βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για το νέο κανονισμό εργασίας και τη νέα επιχειρησιακή σσε, με πλήρη ευθύνη της, η διοίκηση, υπονομεύει τη δυνατότητα αυτές να συνεχίσουν να είναι ουσιαστικές. Πως αλλιώς να σκεφτεί κανείς όταν οι απολύσεις αυτές γίνονται 3 μέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση για τον κανονισμό εργασίας;

Καλούμε τη διοίκηση να μην προχωρήσει στις απολύσεις.

Οι «επιλογές» που οδηγούν στο να χάσει ο εργαζόμενος τη δουλειά του δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και το Σωματείο θα στηρίζει και θα υπερασπίζεται κάθε συνάδελφο που εκβιάζεται να τις κάνει.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...