ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ :Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στην εξυπηρέτηση των ναυτεργατών από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων

Δημοσιεύτηκε στις

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στην εξυπηρέτηση των ναυτεργατών από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων ( ΙΙ Μεραρχίας 18, Πειραιάς).

Ακόμα και αυτή την περίοδο της έξαρσης του COVID-19 και χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας και προστασίας, δεκάδες ναυτεργάτες καθημερινά συνωστίζονται στη είσοδο της υπηρεσίας, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν για διάφορες υποθέσεις τους (έκδοση διπλωμάτων, πιστοποιητικών, ναυτικών φυλλαδίων κά).

Αυτές οι τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες,  σε βάρος των ναυτεργατών, είναι αποτέλεσμα της τεράστιας έλλειψης του αναγκαίου υπαλληλικού προσωπικού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος για τον υπολογισμό του χρόνου της θαλάσσιας υπηρεσίας, που περιλαμβάνεται στην συνταξιοδοτική διαδικασία και πραγματοποιείται από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων. Το αποτέλεσμα  είναι η έκδοση της προσωρινής σύνταξης για τον ναυτεργάτη να ξεπερνάει τους 10 μήνες!!! και για αυτόν τον χρόνο αναμονής να μην έχει κανένα εισόδημα!!!

Επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου ναυτιλίας και του υπουργού Πλακιωτάκη, με πρόσχημα την έλλειψη προέδρου στον Οίκο Ναύτη, δεν έχει καταβληθεί το πενιχρό επίδομα των 534 ευρώ για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, στους ναυτεργάτες που είναι σε κατάσταση αναστολής.

Απαιτούμε ο υπουργός και οι υπηρεσίες του υπουργείου ναυτιλίας να αναλάβουν τις ευθύνες για την άμεση αντιμετώπιση των απαράδεκτων συνθηκών στην Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων και για την άμεση καταβολή του επιδόματος στους ναυτεργάτες που είναι σε κατάσταση αναστολής.

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...