Κοινό Δελτίο Τύπου ΣΕΤΗΠ – Σωματείου VODAFONE-360 CONNECT-ΛΘ για τη διμερή συνάντηση

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε στις 26.10.2020 διμερής συνάντηση, ύστερα από πρωτοβουλία του ΣΕΤΗΠ με το Σωματείο των εργαζόμενων στην Vodafone-360 Conenct και Λοιπές Θυγατρικές. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή εμπειρίας από τη δράση των Συνδικάτων μέσα στην Vodafone, ο κοινός συντονισμός των πρωτοβουλιών που θα πρέπει να αναπτυχθούν με σκοπό την οργανωμένη απεργιακή απάντηση των εργαζόμενων στην αντεργατική επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στα σκαριά δύο νομοσχέδια που έρχονται να ενταφιάσουν ό,τι απέμεινε ως δικαίωμα, αξιοποιώντας όλο το προηγούμενο  νομικό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ). Η διάλυση του σταθερού εργάσιμου χρόνου, οι απλήρωτες υπερωρίες, η πλήρης και επί 24ώρου βάσεως διαθεσιμότητα του εργαζόμενου στον εργοδότη, η ευελιξία, είναι διακαής πόθος των επιχειρηματικών ομίλων και η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να το νομοθετήσει για λογαριασμό τους. Ήδη πλευρές αυτής της κατάστασης τις βλέπουμε να εφαρμόζονται με εργαλείο την εκτεταμένη χρήση της τηλεεργασίας, που τόσο  στην Vodafone εφαρμόζεται κατά κόρον, όσο και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Η εργοδοσία λέει ψέματα ότι τάχα την εφαρμόζει για την προστασία της Υγείας μας καθώς δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή επιστροφή μας στο χώρο δουλειάς.

Παράλληλα η αντεργατική επίθεση πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής. Το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση που επιδιώκει η κυβέρνηση υπηρετεί την κατεύθυνση τουτι συνδικάτα θέλουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους στο σήμερα. Συνδικάτα-εταίρους, συνεργάτες τους στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

 Απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς τονίστηκε και από τα δύο Σωματεία η αναγκαιότητα οργάνωση και συντονισμένης απάντησης των εργαζόμενων.Προετοιμαζόμαστε ώστε να απαντήσουμε με ΑΠΕΡΓΙΑ στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και στον όποιον αιφνιδιασμό επιδιώξει με την ψήφιση των νομοσχεδίων.

Απαιτούμε:

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
  • ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ
  • ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΤΡΟΛΕΥ – ΣΥΡΜΟΥΣ – ΟΔΗΓΟΥΣ
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ
  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ 7ΩΡΟ/5ΝΘΗΜΕΡΟ/35ΩΡΟ
  • ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 

Οργανώσου τώρα στα Σωματεία σου σε επιχείρηση και κλάδο

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους νέους στρατευμένους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στοχοποίηση και την οποιαδήποτε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, ενάντια στους νέους...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Όχι στη στοχοποίηση στρατευμένων

Στεκόμαστε αλληλέγγυα με τους νέους στρατευμένους που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους...

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας: Για τις απόπειρες τρομοκράτησης στρατευμένων

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυο με τους νέους στρατευμένους που...