ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΝΗΗΕΝ: Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λειτουργία των οργάνων της ΠΝΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Διαρκή είναι η επίθεση σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες, νομοθετούν πρόσθετα προνόμια και επιδοτήσεις για τους εφοπλιστές, την εργοδοσία.

Αυτό το στόχο υπηρετεί ο πρόσφατος νόμος τερατούργημα 4714/2020, με προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, το χτύπημα των ΣΣΕ αρχής γενομένης από τα  ποντοπόρα καράβια με ελληνική σημαία για να εφαρμόζονται τα «διεθνή κρατούντα» στο σύνολο των ναυτεργατών, από όποια χώρα και αν προέρχονται. Να μην εφαρμόζεται η ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση ακόμα και για την θέση του Α’ Πλοιάρχου στα ποντοπόρα με ελληνική σημαία.

Αντίστοιχα καμία ανανέωση δεν έχει γίνει των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο από την μαζική ακινησία των επιβατηγών πλοίων αυτή την περίοδο και τις μειώσεις των οργανικών συνθέσεων.

Συνεχίζεται ο εγκλωβισμός των χιλιάδων ναυτεργατών στα  ποντοπόρα καράβια με αποκλειστική ευθύνη Εφοπλιστών, Κυβέρνησης και Υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο και παρά τις κραυγές απόγνωσης και αγωνίας, για τον ασφαλή επαναπατρισμό τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει νέο νόμο για το σύνολο των εργαζομένων, με πρόσθετα κατασταλτικά μέτρα συνέχεια των νόμων που ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα περιλαμβάνει ισχυρά εμπόδια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Θα φέρουν νόμο όπου θα ξεκινάει διώξεις απέναντι στα σωματεία, απέναντι στη συνδικαλιστική δράση. Ένα νόμο που θα απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε και να βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λειτουργία των οργάνων της ΠΝΟ, (Εκτελεστική Επιτροπή, Γενικό Συμβούλιο), τη λήψη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, με διαδικασίες που θα περιλαμβάνουν την κατάθεση και τον έλεγχο των σχετικών εγγράφων των αρχαιρεσιών του κάθε σωματείου, για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους, που συμμετέχουν στα όργανα της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού: Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης των διαμαρτυρόμενων φαντάρων ενάντια στη...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για την εργοδοσία της Medichrom

Το Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλλυντικού Αττικής καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου την εργοδοσία της εταιρείας MEDICHROM...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας...