Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περ. Αττικής : Για την σύσκεψη νέων εργαζομένων που πραγματοποίησε η Ένωση

Δημοσιεύτηκε στις

Με αισιοδοξία για την συνέχιση του αγώνα μας, μας όπλισε η μαζική, μαχητική και πλούσια σε πείρα σύσκεψη που οργανώθηκε το ΢άββατο 10 Οκτώβρη στα γραφεία του σωματείου μας για τους νέους εργαζόμενους και απόφοιτους οικονομικών σχολών.
Η σύσκεψη ξεκίνησε με τις εισηγητικές ομιλίες που περιείχαν ιστορικά στοιχεία για το σωματείο μας, γιατί να γραφτεί κάποιος στο σωματείο, τί κατακτήσεις έχουμε σήμερα στον κλάδο μέσα από την συλλογική διεκδίκηση και φυσικά την σταθερή προσπάθεια για υπογραφή ΢΢Ε στον κλάδο παρουσιάζοντας και τις βασικές αιχμές και αιτήματα που βάζει το προσχέδιο της ΢΢Ε.
΢την συζήτηση που ακολούθησε, αποτυπώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι νέοι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς αλλά και στην καθημερινή μας ζωή. Σην εντατικοποίηση που βιώσαμε με τις αμέτρητες ΠΝΠ, τις ασφυκτικές προθεσμίες αλλά και την τηλεργασία και τις επιπτώσεις που έχει στην δουλειά μας. Όπως το πως θα μάθουν οι νέοι συνάδελφοι την δουλειάς μέσω της τηλεργασίας και το ότι καταλήγεις να μην γνωρίζεις ποιοι είναι οι συνάδελφοί σου. Παράλληλα αναδείχθηκαν πλευρές για τους πρακτικάριους που έρχονται αντιμέτωποι με μισθούς πείνας ή και δουλειά αμισθί στη λογική να μάθουν τη δουλειά. Επιπλέον τονίστηκε πως πλευρά της εντατικοποίησης είναι και το ότι οι συνάδελφοι μας αναγκάζονται σε παρακολούθηση σεμιναρίων εκτός ωραρίου ή ακόμα χειρότερα να ανατρέχουν σε δεκάδες διαφορετικές πηγές και να διαβάζουν εκατοντάδες ώρες, προκειμένου να βγάλουν εις πέρας την εργασία τους (κι αυτό με επιφύλαξη).
Η πείρα που έχει το σωματείο σε αυτές τις συνθήκες και οι επιμέρους μικρές και μεγάλες κατακτήσεις μέσα στον κυκεώνα των αντιλαϊκών νόμων, των απαιτήσεων της εργοδοσίας, φανερώνουν την ανάγκη πιο μαχητικά το «δεν πάει άλλο» να μεταφραστεί σε ανάγκη για ένταξη των νέων συναδέλφων στον αγώνα για τα δικαιώματα μας.
Σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα
Αναδείχθηκε η ανάγκη να μονιμοποιηθεί η δουλειά μας και οι παρεμβάσεις μας στους χώρους δουλειάς, ειδικά εκεί που συγκεντρώνονται νέοι εργαζόμενοι και αντίστοιχα στα Πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ. ΢ε αυτή τη βάση κρίθηκε αναγκαίος ο κοινός βηματισμός με συσκέψεις ,περιοδείες, μαθήματα για νέους συναδέλφους από τις οικονομικές σχολές, με τις επιτροπές αγώνα του ΜΑ΢, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους σπουδαστών των ΙΕΚ, ΕΠΑ΢-ΟΑΕΔ.
Σημαντική παρακαταθήκη της σύσκεψης αποτελεί η συγκρότηση επιτροπής νέων του σωματείου.
Οι νέοι εργαζόμενοι έχουμε δύναμη όταν γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας και παλεύουμε οργανωμένα!

Περισσότερα

Σωματεία Εργαζ. EMFI-ΜΟΡΝΟΣ: Κοινό κάλεσμα για σύσκεψη όλων των επιχειρησιακών σωματείων Ομίλου Φιλίππου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι τα σωματεία μας, παίρνουν την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε ευρεία...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό

Η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία – Αγλαΐα Κυριακού ασκεί εκβιαστικές πιέσεις στους...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης

Η ΟΕΝΓΕ στέκεται στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης και απαιτεί την...