Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : Δεν παζαρεύουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία

Συγκέντρωση στην Πλ. Μαβίλη στις 8:30 π.μ.

να ενισχυθούν το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις

► να επεκταθεί το ανθυγιεινό Επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.  Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

► να εξοπλιστεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με μηχάνημα μοριακού ελέγχου υψηλής διαγνωστικής ευαισθησίας και γίνεται προληπτικός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται και συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων, ανάλογα με το βαθμό έκθεσης

► να ενοποιηθούν το 1ο και 2ο Κέντρα Υγείας Ελευσίνας. Να ολοκληρωθούν οι οργανισμοί των Κέντρων Υγείας

να στελεχωθούν και εξοπλισθούν τα νοσοκομεία που έκλεισαν λόγω Μνημονίων (π.χ. ΓΝΔΑ «Αγ. Βαρβάρα») και να επιταχθούν ιδιωτικές δομές υγείας για να αξιοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19

Παρά τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασίας της υγείας, με προτεραιότητα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία και σχολές αλλά και συνεχίζει «να κουνάει το δάκτυλο» στις λαϊκές οικογένειες και τη νεολαία. Προσπαθεί να μας μεταθέσει τις δικές τεράστιες ευθύνες για την «προσαρμογή» των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

  Στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, παραμένουν κενές 260 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, ενώ η ενίσχυση με 8 επικουρικούς νοσηλευτές και 3 επικουρικούς τραυματιοφορείς δεν αρκεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο  τις μεγάλες ελλείψεις.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιατρείου COVID στο ΤΕΠ που στελεχώνεται από 3 μόνο γιατρούς, ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στην Πνευμονολογική και τη ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19 αλλά και στην Α και Β Παθολογικές κλινικές, στην Αιμοδοσία, στη ΜΕΘ 1ου ορόφου, στην ΩΡΛ, τη Νευροχειρουργική, την Ορθοπαιδική και τις υπόλοιπες κλινικές του Χειρουργικού τομέα, όπου, εκτός των χειρουργικών, νοσηλεύονται και παθολογικοί και πνευμονολογικοί ασθενείς.

Στα εργαστήρια και το Ακτινολογικό παραμένουν κενές 12 θέσεις χειριστών ιατρικών συσκευών και βοηθών εργαστηρίων και 6 θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών ενώ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, δεν επαρκούν οι φυσικοθεραπευτές του νοσοκομείου.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, όπου δεν έχει υπάρξει καμία ενίσχυση αν και έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ενώ και η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις – κάτω από το «βάρος» της επιδημίας και την πίεση αγωνιστικών κινητοποιήσεων – δεν εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα, που έχουν ανάγκη οι συμβασιούχοι συνάδελφοι, που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες.

Αντί για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να ενισχύσει την κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα – όπως προβλέπεται στην έκθεση Πισσαρίδη – και να ξεφορτωθεί όσα δικαιώματα μας έχουν μείνει – με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νομοσχέδιο για τις απλήρωτες υπερωρίες.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους και δεσμευόμαστε ότι δε θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί».

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...