Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξ. πρώην ΔΕΚΟ- Τραπεζών : Κάτω τα χέρια από τους μαθητές

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους μαθητές που την Παρασκευή, 9/10, διαδήλωσαν στο υπουργείο παιδείας διεκδικώντας απάντηση και λύση στα δίκαια αιτήματα που προβάλλουν, για να έχουν μια ασφαλή, ολοκληρωμένη σχολική χρονιά, με μέτρα προστασίας της υγείας τους, με κάλυψη όλων των κενών σε αίθουσες και εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνηση, που υποτίθεται πως είναι υπεύθυνη για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των μαθητών, σαν απάντηση, εκτός από την άρνηση να συζητήσει τα αιτήματα, εκτός από την άθλια συκοφάντηση των αγώνων τους, εκτός από την επιχείρηση τρομοκράτησής τους με μέτρα τιμωρίας σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών, έστειλε και τις δυνάμεις καταστολής και βίας να χτυπήσουν τη συγκέντρωσή τους. Σε μια επαναλαμβανόμενη συμπαιγνία με τους διάφορους «γνωστούς άγνωστους» προβοκάτορες, χτύπησε, έριξε χημικά και προσπάθησε να συλλάβει μαθητές.
Τα σχέδιά της έπεσαν στο κενό. Οι μαθητές δεν υποτάσσονται. Έχουν δίκιο. Είναι ήδη νικητές στην αντιπαράθεσή τους με την κυβερνητική τρομοκρατία, την κυνική αδιαφορία της για τις συνθήκες εκπαίδευσης που πρέπει να εξασφαλίζονται στα σχολεία.
         Καταγγέλλουμε επίσης την ίδια βάρβαρη επιθετικότητα των αστυνομικών δυνάμεων, με εντολή της κυβέρνησης, σε βάρος των εργαζομένων, γονιών, εκπαιδευτικών που το απόγευμα της ίδια μέρας συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους μαθητές, να καταδικάσουν την αστυνομική βία.

Η κυβέρνηση ας το πάρει απόφαση. Η ένταση της κρατικής καταστολής, η επίθεση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να το υποτάξουν. Οι αγώνες για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων δεν θα σταματήσουν, όσους απαγορευτικούς νόμους κι αν ψηφίσει, όση τρομοκρατική στάση επιδείξει απέναντι στους αγώνες αυτούς. Στη δική της ένταση της επιθετικότητας, απαντάμε με ενίσχυση της αγωνιστικότητας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...