Σωματείο Εμπορ/λων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας: Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας καταγγέλλει την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα, χιλιάδες μαθητές που μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους διεκδικούν με τους δίκαιους αγώνες τους να καλυφθούν άμεσα κενά και ελλείψεις στα σχολεία τους, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Το γεγονός πως η απάντηση του Υπουργείου στα αιτήματα των παιδιών μας ήταν χημικά και άρνηση να συναντήσουν τους μαθητές δείχνει για ακόμα μια φορά πως η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνομιλούν και ικανοποιούν τα αιτήματα μόνο των Εμπόρων της Παιδείας, του μεγάλου κεφαλαίου και των εργοδοτών.

Αποδεικνύεται, με βάση και την επίσης αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στο Εφετείο, της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας, πως η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι η απάντηση του κράτους στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Για αυτό η πρεμούρα τους να περάσουν νόμους περιορισμού των διαδηλώσεων και των απεργιών, κάθε συλλογικής δράσης.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές, απαιτούμε να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα αιτήματά τους. Δηλώνουμε στην κυβέρνηση πως ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας θα «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις», δεν δεχόμαστε εμείς να στοιβαζόμαστε στους χώρους δουλειάς, και οι μαθητές σε 25άρια τμήματα.

Κάθε φορά που θα σηκώνεται γκλοπ και θα πέφτει χημικό σε όποιον σηκώνει κεφάλι, σε όποιον αγωνίζεται, η απάντηση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος θα είναι άμεση και αποφασιστική.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα νέα αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαιώθηκε ότι εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πέρα από νέα βάρη και θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση τους «μπουκώνει» με ζεστό χρήμα από τη λαϊκή φοροληστεία.

Τις προτεραιότητές της η κυβέρνηση τις έδειξε και στη διαχείριση της πανδημίας! Δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας ενώ την ίδια στιγμή έκανε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χάρη των επιχειρηματιών στον τουρισμό, των εφοπλιστών και των ομίλων στις αερομεταφορές. Το ίδιο και με τα σχολεία, που άνοιξαν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ούτε λόγος για μέτρα προστασίας των εργαζομένων ή ελέγχους στους χώρους δουλειάς, όπου βασιλεύει ο νόμος του εργοδότη.

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Καλούμε του εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 7:30 μ.μ. Φέρνουμε στη πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Απαιτούμε:  

  • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.
  • Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις οξυμένες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους.
  • Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους του μαρμάρου για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στο μαρμάρινο βωμό του κέρδους.
  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα. Ενίσχυση του Γ.Ν Φιλιατών, των ΚΥ της περιοχής, με κάλυψη όλων των κενών σε Γιατρούς και Νοσηλευτές. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση για κάλυψη των αναγκών των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...