Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφ. Αττικής : Έκτακτη συγκέντρωση ΣΗΜΕΡΑ στις 6μμ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Δημοσιεύτηκε στις

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην έκτακτη συγκέντρωση σήμερα 6μμ στο Υπ.Προ.Πο (Π. Κανελλοπούλου 4, Αθήνα, απέναντι από νοσοκομείο 401) για να διαμαρτυρηθούμε για την άγρια καταστολή που δέχτηκαν πριν λίγη ώρα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σε συγκέντρωση τους έξω από το Υπ.Παιδίεας.

Όλο αυτό το διάστημα εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα βρίσκονται στον αγώνα με δίκαια αιτήματα, για να εξασφαλίσουν την Υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους αλλά και τη Μόρφωση που τους αξίζει. Οι αγώνες τους και οι μαζικές τους κινητοποιήσεις, κόντρα σε συκοφαντίες, προβοκάτσιες, απειλές μέχρι και το σημερινό ωμό χτύπημά τους από τα ΜΑΤ, μόνο αισιοδοξία και πείσμα μπορεί να μας γεμίσει και να φωνάξουμε για άλλη μια φορά:

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ! ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να μην ακούσει τα αιτήματα των μαθητών ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή καθώς το υπουργείο ήταν ζωσμένο με ΜΑΤ,τα οποία, αξιοποιώντας τη δράση μεμονωμένων ομάδων που δεν είχαν σχέση με τους μαθητές, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση με χημικά απωθώντας τους από την είσοδο. Οι μαθητές ανασυντάχθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου. Παρ’ όλα αυτά η δράση των προβοκατόρων και των ΜΑΤ συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνέχιση της κινητοποίησης. Είναι γνωστό το παιχνίδι, το είδαμε και στην παλαϊκη προχθεσινή συγκέντρωση στο Εφετείο.

Έτσι εννοεί η κυβέρνηση τον «διάλογο»: με άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στη συγκέντρωση των μαθητών καιμε άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να συναντηθεί με εκπροσώπους μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.Όμως η αποφασιστική στάση των μαθητών, η πολύ μεγάλη μαζικότητα και της σημερινής τους κινητοποίησης επιβεβαιώνει ότι οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω.

Οι μαθητές θα απαντήσουν στην άρνηση του υπουργείου να τους συναντήσει, στις προβοκάτσιες και στην επίθεση των ΜΑΤ, με νέα, άμεση κινητοποίηση σήμερα στις 6μμστο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ΕΛΕΠΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχει στην κινητοποίηση μαζί με τους μαθητές, του γονείς, τους εκπαιδευτικούς.

Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε γύψο!Οι εργαζόμενοι θα πουν την τελευταία λέξη!

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...