Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : 13 Οκτώβρη δίνουμε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στις 6.30μ.μ. στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι στις κατασκευές, τους ανελκυστήρες, στη μαθητεία,

Τώρα ήρθε ώρα να ξεσηκωθούμε. Τώρα, μαζί με συναδέλφους από όλους τους κλάδους, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην εργασία και το δικαίωμα στην υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας.

Συνάδελφοι, εν μέσω οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, εν μέσω πανδημίας καμία κυβέρνηση, όποιας απόχρωσης δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματά μας. Όσες κατακτήσεις είχαμε μέχρι σήμερα κερδήθηκαν ύστερα από σκληρούς και δύσκολους αγώνες, σε αντιπαράθεση με την μεγαλο-εργοδοσία και κάθε κόμμα που βρισκόταν εκείνη την περίοδο στη κυβέρνηση.

Σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να φορτώνει τα βάρη που γεννά η οικονομική κρίση που βαθαίνει λόγω της πανδημίας, στις δικές μας πλάτες, σχεδιάζουν νέα επίθεση για τους όρους που εργαζόμαστε. Ήδη εφαρμόζουν πλατιά την τηλεργασία σε μια σειρά κλάδους, σχεδιάζουν τις απλήρωτες υπερωρίες για να καλυφθεί το κενό που αφήνει ένας εργαζόμενος που με οδηγίες του ΕΟΔΥ μπαίνει σε καραντίνα, ετοιμάζουν νέα επίθεση στο δικαίωμα στην ασφάλιση. Ταυτόχρονα δίνει ζεστό χρήμα στις ιδιωτικές κλινικές για να μισθώσει ΜΕΘ και τεστ για τον κορωνοϊό, δίνει ζεστό χρήμα στους καναλάρχες για να διαφημίζουν την πολιτική της.

Εμείς λοιπόν, πρέπει να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο.

Αυτό τον δρόμο φοβούνται, γι’ αυτό παίρνουν μέτρα που βάζουν εμπόδια σε κάθε μορφή κινητοποίησης και αγώνα, στρέφονται ενάντια στο ριζοσπαστισμό, επί της ουσίας στρέφονται ενάντια σε όποιον αμφισβητεί την πολιτική της. Είδαμε με τι βιαιότητα αντιμετώπισε τους γιατρούς που μέχρι πρότινος τους έλεγε «ήρωες» και καλούσε το κόσμο να τους χειροκροτά.

Βλέπουμε πως αντιμετωπίζει τους μαθητές που αγωνίζονται για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην υγεία και τη μόρφωση.
Πλάτη σε αυτή την πολιτική βάζει και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ας θυμηθούμε το «θα λογαριαστούμε μετά» που είπε ο πρόεδρός του δίνοντας ανάσα και χρόνο στη κυβέρνηση να προχωρήσει απρόσκοπτα την αντιλαϊκή της πολιτική. Πλάτη βάζει και η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ που δια στόματος του προέδρου της Παναγόπουλου είπε ότι «ο κορωνοϊός δεν έχει ταξικό κριτήριο». Αυτοί που ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έκαναν συλλαλητήριο στη ΔΕΘ ξεπληρώνοντας τη στήριξη που πήραν από τη ΝΔ για να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ με την παρουσία των ΜΑΤ για να ξανακαθίσουν στις καρέκλες τους.

Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση είναι ο οργανωμένος αγώνας του λαού και των εργατών. Η μόνη πραγματική επιλογή είναι η μαζικοποίηση των συνδικάτων, η συσπείρωση στα συνδικάτα και ο ανυποχώρητος αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα. Να γίνει το κάθε εργοτάξιο, ο κάθε χώρος εργασίας εστία συζήτησης, προβληματισμού και φύτρο αγώνα. Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας.

Συγκροτούμε παντού επιτροπές υγείας και ασφάλειας, βάζοντας μπροστά να παίρνονται όλα τα μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάδελφο που έχει ανάγκη.
Βάζουμε μπροστά την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών:

  •  Κατάργηση όλων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, όλων των μνημονίων και των αντιλαϊκών νόμων.
  •  Εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων, να είναι υποχρεωτική η εφαρμογή τους χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αστερίσκους.
  •  Δημόσιο και δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  •  Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.
  •  Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Αν για οποιοδήποτε λόγο ο εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει στο χώρο δουλειάς με εξασφαλισμένες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, να παίρνει άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. 
  • Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 55 και τα 50 για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Ένταξη όλων των ηλεκτρολόγων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (Β.Α.Ε.).

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ – ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6:30μμ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...