Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξ. πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών : Όλοι στις κινητοποιήσεις στις 7 – 8 και 13 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι

Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και ενώ τα κρούσματα και οι απώλειες αυξάνονται κάθε μέρα, η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα προστασίας του λαού και των εργαζομένων, της νεολαίας, αντίθετα επιτίθεται και στο βιοτικό επίπεδο και στην πάλη που αναπτύσσεται ενάντια στην πολιτική της, με στόχο να περάσουν οι πολιτικές επιλογές της σε βάρος μας.
Αντί να υλοποιεί τις προτάσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων και του λαού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, επιδοτεί την κερδοσκοπία του ιδιωτικού. Αντί να παίρνει μέτρα περιφρούρησης του λαού από τις καταστάσεις αναγκαστικού συνωστισμού σε χώρους δουλειάς, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία, προσπαθεί να ενισχύσει την προπαγάνδα για την ατομική ευθύνη, να διαψεύσει τους υγειονομικούς που καταγγέλλουν την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία, να συκοφαντήσει και να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των μαθητών.
Από την άλλη επιχειρεί να εξαπατήσει τους συνταξιούχους όσον αφορά την πολιτική της για το συνταξιοδοτικό, που συνεχίζει στην ίδια αντιλαϊκή ρότα, που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις στην προηγούμενη δεκαετία, να υποτάξει τους συνταξιούχους στην αντίληψη «ότι χάσατε- χάσατε, πάρτε μερικοί λίγα ψίχουλα και οι υπόλοιποι μην ζητάτε τίποτα, τα παράπονά σας στους δικηγόρους και στα δικαστήρια».
Κάναμε καθαρό από την αρχή πως το αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις του, ακόμα και μέσα στην επικίνδυνη αυτή κατάσταση. Συνεχίζουμε και απαιτούμε την επιστροφή όλων των αναδρομικών σε όλους τους δικαιούχους από κύριες, επικουρικές, δώρα και επιδόματα αδείας για τι 11μηνο 6/15-5/16. Να σταματήσει η ληστεία των συντάξεων. Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στις νέες ρυθμίσεις για το επικουρικό, που θα οδηγήσει στην πλήρη χρεοκοπία το ΕΤΕΑΕΠ και στην περικοπή και αυτών των πενιχρών επικουρικών συντάξεων, ενώ για τους συνταξιούχους των επόμενων γενεών προδιαγράφει ένα μαύρο μέλλον.
Διεκδικούμε κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, αυξήσεις στις συντάξεις.
Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων
Οι συνταξιούχοι, με το κάλεσμα της ΣΕΑ, πραγματοποιούμε μέσα στον Οκτώβρη συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για τα θέματα των συντάξεων και της υγείας. Παίρνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης της υγείας μας, αλλά και των δικαιωμάτων μας. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, ας το καταλάβει η κυβέρνηση.

Καλούμε όλα τα παραρτήματα του συλλόγου και τα μέλη μας να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΣΕΑ σε όλη τη χώρα.
Η συγκέντρωση της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ημέρα Πέμπτη 8/10/2020 ώρα 10 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος, με όλα τα μέτρα προστασίας. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας. Να μην λείψει κανένας.

Συνάδελφοι,
Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά Εργατικά συνδικάτα καλούν σε κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη, Τρίτη, με βασικό αίτημα την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της υγείας του λαού, στη βάση του πλαισίου αιτημάτων του ΠΑΜΕ, αλλά και κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που και πάλι εκμεταλλεύεται την νέα έξαρση της πανδημίας για να περάσει πρόσθετα αντεργατικά μέτρα.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις αυτές, στους χώρους που θα αποφασίσουν τα συνδικάτα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ.
Τέλος καλούμε στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στις 7 Οκτώβρη, Τετάρτη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, εν όψει της απόφασης του Εφετείου Αθήνας για τη δίκη της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στο σταθμό Αμπελοκήπων του μετρό στις 10 π.μ.

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...