Ομοσπονδία Τροφίμων:Παρά τις δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε επιχειρήσεις του κλάδου στους νομούς Ημαθίας-Πέλλας η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης τζογάρει με την υγείας των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΡΑ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ  ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Με το κάλεσμα του  Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Πότων Ημαθίας Πέλλας  για την συγκέντρωση στα Γιαννιτσά την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος) με αίτημα  ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων μετά από τα δεκάδες κρούσματα σε επιχειρήσεις της περιοχής, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Πότων και του και του κλαδικού συνδικάτου   πραγματοποίησαν περιοδείες στις επιχειρήσεις ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε και ALTERA S.A στην περιοχή της Σκύδρας και των Γιαννιτσών αντίστοιχα.

Ακόμα μια φορά αναδείχτηκε ότι η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης όχι απλώς δεν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα εργασίας αλλά ούτε τα πιο απλά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα,  στην επιχείρηση ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε όταν  έφτασε το πρώτο λεωφορείο στις 13:30  για την αλλαγή της βάρδιας, στο οποίο οι εργαζόμενοι ήταν ο ένας πάνω στον άλλον , δεν έγινε καμία θερμομέτρηση στην πύλη της επιχείρησης  και απλά οι εργαζόμενοι εισήρθαν στην επιχείρηση για να εργαστούν .

Μόλις η εργοδοσία αναλήφθηκε την παρουσία των συνδικαλιστών  ξαφνικά εμφανίστηκε ένα(!) θερμόμετρο (η επιχείρηση απασχολεί πάνω από 600 εργαζόμενους ) το οποίο προφανώς δεν ήξεραν πώς να το χειριστούν , αφού δεν είδαμε καμία θερμομέτρηση εργαζομένου!

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε με τη βάρδια που σχολούσε στης 14:00 όπου  προφανώς με εντολές της εργοδοσίας οι συνάδελφοι έψαχναν να βρουν με ποιο λεωφορείο θα φύγουν για τι δεν ήθελαν να τους ανεβάσουν όλους σε ένα όπως πιθανότατα γίνεται συνήθως .

Όλα αυτά , λίγες εκατοντάδες μέτρα από την κονσερβοποιία  ΠΑΥΛΙΔΗΣ με τα δεκάδες κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα και τις δηλώσεις της  γραμματέα του Σωματείου εργαζομένων σε κονσερβοποιίες Πέλλας που υποστήριξε πως όπως και  στο εργοστάσιο του “Παυλίδη”  έτσι  και σε όλα τα εργοστάσια του νομού(!)  τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ακολουθούσαν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Μαζί με την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πέλλας έψαχναν να βρουν να ρίξουν στους εργαζόμενους την ευθύνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε το μοναδικό παράδειγμα που αποδεικνύει πως για την εργοδοσία και το κράτος της η ζωή των εργαζομένων αποτελεί κόστος. Έρχονται καθημερινά καταγγελίες από εργαζόμενους για κρούσματα σε μεγάλα εργοστάσια των νομών και για εξαναγκασμό από την εργοδοσία να κρατηθούν αυτά κρυφά, για να μην εκτεθεί η επιχείρηση, για να μην χρειαστεί να σταματήσει η παραγωγή, απειλούνται και απολύονται εργαζόμενοι..

Για χατίρι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση άφησε ανεξέλεγκτη την είσοδο στη χώρα, «μπούκωσε» με προνόμια τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και έκανε τα «στραβά μάτια» στους χώρους πραγματικού συνωστισμού, στα μεγάλα εργοστάσια, στα καράβια, στα αεροπλάνα, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους αλλά και ολόκληρου του λαού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Γιαννιτσά την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ  γιατί η υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας δεν μπαίνουν στο ζύγι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...