Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής : Όλοι 28 Σεπτέμβρη στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπ. Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου με την συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων σε ξενοδοχεία , εστιατόρια και catering, σωματείων όμορων κλάδων, επιτροπών και παραρτημάτων.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Η κλιμάκωση του αγώνα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων, της ζωής και της υγείας των εργαζομένων του κλάδου.
  • Κεντρική κινητοποίηση στην Αττική, την ημέρα πανελλαδικής δράσης, έξω από το υπουργείο εργασίας.

Η ΚΔ του συνδικάτου απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία σε ξενοδοχεία εστιατόρια και catering, για συμμετοχή στη κινητοποίηση στις 28/9 , με τα παρακάτω αιτήματα.

  • Να διεκδικήσουμε να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα των μνημονίων των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Να δοθεί ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας, με βάση το μισθό των εργαζομένων.
  • Να μην περάσει το αίσχος των απλήρωτων υπερωριών.
  • Να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους σε όλο τον κλάδο.
  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις.
  • Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στην Ασφάλιση. Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και ένταξη του κλάδου του Επισιτισμού.
  • Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.
  • Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.
  • Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή και στο πρόγραμμα “Συν-εργασία”.
  • Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού στον μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να πληρώνεται την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού».

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-14:00 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 11:00.

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Καταγγελία για την απαράδεκτη δίωξη  σε βάρος του προέδρου του ΕΚ Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ποινική δίωξη κατά του προέδρου...

ΕΛΜΕ Λέσβου: Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ! Αίσχος! Σέρνουν στα δικαστήρια...

Σωματείο Εργαζομένων Openbet: Ανακοίνωση για δίωξη του προέδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ! Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Σωματείο Εργαζομένων Openbet καταγγέλλει...