Ομοσπονδία Κλωστοϋ/ργίας – Ιματισμού – Δέρματος : Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των συνδικάτων 12 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6:30μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Ενάντια στο χτύπημα του 8ώρου, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, τις απολύσεις και το πετσόκομμα των μισθών, του εισοδήματος των εργαζομένων.

Για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, των παιδιών και των εκπαιδευτικών σε σχολειά και σχολές, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγειάς.

Ενάντια στις νέες αντεργατικές εξαγγελίες κατ’ απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας από το «φόρουμ της ΔΕΘ» για τη στήριξη με νέες ενισχύσεις και προνόμια στο κεφάλαιο, τη μονιμοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία και το νέο γύρο επίθεσης στους εργαζόμενους με νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για την εργατική λαϊκή κατοικία, “απελευθέρωση” των υπερωριών και χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, παραπέρα περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας δίνουμε βροντερό παρών για να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή, απόφαση και απαίτηση: Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Πληρώσαμε την κρίση τους με ένα σωρό αντεργατικούς νόμους και μνημόνια όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.  Ύστερα την όποια ανάπτυξη τους με όλα τα ταξικά μέτρα να παραμένουν ανέγγιχτα και να ενισχύονται. Στην πρώτη φάση της πανδημίας με τις ΠΝΠ και τα δήθεν έκτακτα μέτρα. Δεν θα πληρώσουμε ξανά με όλα αυτά να παρατείνονται και να προστίθενται και άλλα όπως αυτά που περιλαμβάνονται στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή με ποιο χαρακτηριστικά τις απλήρωτες υπερωρίες, το πετσόκομμα του Δώρου Χριστουγέννων και το πάγωμα του κατώτατου μισθού έως και το Μάρτη του 2021, στα εξευτελιστικά επίπεδα του 2019 με βάση το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου.

Δεν θα πληρώσουμε τη νέα κρίση τους με βάθεμα της εκμετάλλευσης, με νέα μείωση στην τιμή της εργατικής δύναμης για να βγουν ξανά αλώβητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κέρδη τους, αυτοί που βρίσκονται συνέχεια μπροστά μας, μπαίνουν εμπόδιο στην ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα πήγαν περίπατο για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιριών. Στους χώρους δουλειάς του κλάδου είναι ανεπαρκή έως και ανύπαρκτα σε ορισμένες περιπτώσεις τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο, δεν υπάρχουν ούτε αντιδραστήρια για την εκτέλεση των μοριακών ελέγχων για τον κορονοϊό. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ιδιαίτερα τις ώρες που εργαζόμενοι μετακινούνται από και προς τη δουλειά δεν κλείνουν ούτε οι πόρτες από το συνωστισμό. Δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων γιατί κοστίζουν.

Από την άλλη μεριά, στις εξαγγελίες στο «φόρουμ της ΔΕΘ» θα ακούσουμε ξανά για δισεκατομμύρια στήριξης στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η οικονομία “αντέχει” 4 δις κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα οξύνονται οι επικίνδυνοι ανταγωνισμοί στην Ανατ. Μεσόγειο, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σε βάρος των λαών της περιοχής και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ “Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα”. Όπως πάντα ως στήριγμα και μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων αποφάσισαν για καμία κινητοποίηση ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και συμφωνία με την αντιλαϊκή πολιτική μέσα από στημένους κοινωνικούς διαλόγους.

Συνάδελφοι η ανασφάλεια που υπάρχει με την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, την νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, την πανδημία, την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, από τα αδιέξοδα του εκμεταλλευτικού δρόμου ανάπτυξης που θυσιάζει τα πάντα, κάθε ανάγκη των εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων δεν πρέπει να δώσει τη θέση της στο φόβο αλλά να μετατραπεί σε διεκδίκηση.

Οργανώνουμε των αγώνα μας με πλαίσιο πάλης που να ανταποκρίνεται στην υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας, στις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Μέτρα υγειάς και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Να θεσπιστεί άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας για κάθε περίπτωση που σχετίζεται με την πανδημία.
  • Κάτω τα χέρια από το Δώρο Χριστουγέννων. Υπολογισμός του με βάση τον κανονικό μισθό των εργαζομένων και να δοθεί στην ώρα του.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων και η ομαλή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.
  • Πύκνωση δρομολογίων, ειδικά στις ώρες αιχμής, σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...