ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Τέσσερις ναυτεργάτες Μηχανικοί τραυματίστηκαν, από έκρηξη που εκδηλώθηκε στο λέβητα του μηχανοστασίου

Δημοσιεύτηκε στις

Από πληροφορίες μας τέσσερις (4) ναυτεργάτες Μηχανικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οένας (1) με σοβαρά εγκαύματα και σε κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, από έκρηξη που εκδηλώθηκε στο λέβητα του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUEHORIZON» της ναυτιλιακής εταιρείας BLUESTARFERRIES, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης.

          Το εφοπλιστικό κεφάλαιο στα πρόσθετα προνόμια που συνέχισε και η  κυβέρνηση της ΝΔ με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου την περίοδο της πανδημίας, ήταν η παράταση του χρόνου λήξης των πιστοποιητικών ασφαλείας των πλοίων.

Το αποτέλεσμα είναι στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών να υπονομεύονται οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι  των πλοίων, να θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, ενώ η πλειοψηφία των καραβιών στην ακτοπλοΐα να είναι υπερήλικα και υποσυντήρητα.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου και των υπηρεσιών του, για την διερεύνηση των αιτιών, που προκάλεσαν  την έκρηξη του λέβητα στο πλοίο,  την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποζημίωση των τραυματισμένων ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωση μας.  

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Την Τετάρτη 9/10/24 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα...

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία...