Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Η «ατομική ευθύνη» έχει την «τιμή» της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Δημοσιεύτηκε στις

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κλείνει σε όλες τις πτώσεις τις λέξεις ατομική ευθύνη και ενοχοποιεί τους εργαζόμενους και τον λαό για την νέα επέλαση του κορονοϊού στην χώρα μας  από  τα δικά της ανύπαρκτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ίδια ώρα με ενημερωτικό δελτίο του, ο Ιατρικός Όμιλος Αθηνών, κάνει λόγο για στρατηγική συνεργασία με τον Διεθνή  Αερολιμένα Αθηνών για την πραγματοποίηση του  Τεστ για τον COVID-19 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Αεροδρόμιο Αθηνών και με τιμή 70€.

 Πράγματι, πρόκειται για στρατηγική συνεργασία, όχι όμως για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά για τα κέρδη του Ιατρικού Κέντρου καθώς επιβάτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να δουν αν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στο Αεροδρόμιο για να κάνουν το Τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα όπως επιβάλλεται για να προστατεύσουν την υγεία την δική τους, των οικογένειών τους και κατ’ επέκταση την δημόσια υγεία, θα πρέπει να δίνουν  ολόκληρο τον ούτως ή άλλως τσακισμένο μισθό τους.  

Η κυβέρνηση και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχουν τεράστια ευθύνη καθώς θα έπρεπε να πάρουν  τα κατάλληλα μέτρα  προστασίας στο Αεροδρόμιο Αθηνών και όχι να στρώνουν το έδαφος  στους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα της υγείας να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια την δημόσια υγεία.

 Τώρα οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν από την κυβέρνηση και την εργοδοσία   δωρεάν Παροχή Μέσων Προστασίας για όλους με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ  με επιβάρυνση της εργοδοσίας.

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής

Επιτροπή Εργαζομένων Τού Αεροδρομίου Αθηνών

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Κάλεσμα σε 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση στο ΨΝΑ – Δαφνί στις 10 Οκτώβρη

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...