ΣΕ – ΣΕΤΗΠ στην Intracom: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της Intracom Defense που μέσα στην περίοδο των αδειών προχώρησε σε νέες απολύσεις συναδέλφων με πολυετή εμπειρία, ύστερα από δεκαετίες δουλειάς, συναδέλφων που ήταν λίγα χρόνια πριν την σύνταξη. Οι νέες αυτές απολύσεις έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες, στη συνολικότερη επίθεση που ακολουθεί και η συγκεκριμένη εργοδοσία (μειώσεις μισθών, απολύσεις κτλ) ώστε να εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τα κέρδη της.

Από κοινού οι εργοδότες του κλάδου κλιμακώνουν την επίθεση στα δικαιώματα μας για να εξασφαλίσουν πάνω στις πλάτες μας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τους, μέσα στις συνθήκες της νέας κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία. Από το σπάσιμο του ΟΤΕ σε θυγατρικές και τις εθελούσιες μέχρι τις απολύσεις σε NOKIA, Wirecard και Softomotive, από την Vodafone, την LG και την Teleperformance μέχρι την Beat και την Megasoft, συνάδελφοι από μικρές και μεγάλες εταιρίες αγωνίζονται ενάντια σε απολύσεις, μειώσεις, χτύπημα στο ωράριο, εντατικοποίηση, υποχρεωτικές άδειες, παρακολούθηση…

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Μπροστά και στη νέα οικονομική κρίση, οι εργοδότες αξιοποιούν κάθε δυνατό μέτρο που έχουν ψηφίσει οι κατά καιρούς κυβερνήσεις ώστε να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θέλουν να ξεμπερδεύουν (μέσα από απολύσεις, εθελούσιες, τρομοκρατία και πιέσεις για παραίτηση) με παλιούς εργαζομένους με μεγαλύτερες απολαβές και συγκροτημένα δικαιώματα, με εμπειρία από αγώνες και συνδικαλιστική δράση, ορισμένοι από αυτούς να αντικαθίστανται με νεώτερους με μειωμένα δικαιώματα και μισθούς, με μεγαλύτερη “ευελιξία”, η δουλειά εντατικοποιείται… Επιπλέον, έτσι επιδιώκουν να μας διασπάσουν σε παλιούς και νέους, να μας τρομοκρατήσουν, να μην διεκδικούμε από κοινού για δικαιώματα.

Την όρεξη των εργοδοτών άνοιξε η κυβέρνηση της ΝΔ που απ’την μια φέρνει αντεργατικές ΠΝΠ και νόμους που τους λύνουν τα χέρια, και απ’ την άλλη διοχετεύει εκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους αντί να θωρακίζει το σύστημα υγείας, να εξασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς… Φυσικά δεν αποτελεί δική τους πρωτοτυπία αφού και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι προηγούμενες νομοθετούσαν για να διευκολύνονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Τους στέλνουμε το μήνυμα: Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην Intracom Defence αλλά και στον κλάδο συνολικότερα έχουμε πείρα. Γνωρίζουμε και από την προηγούμενη οικονομική κρίση, καταλαβαίνουμε και σήμερα ότι οι εργοδότες δε θα σταματήσουν την επίθεση αν δεν βρουν μπροστά τους, τους εργαζόμενους οργανωμένους μέσα από τα σωματεία τους, τόσο στην επιχείρηση όσο και στον κλάδο αλλά και συνολικότερα. Γνωρίζουμε πια ότι ο μόνος δρόμος για εμάς είναι ο συλλογικός ταξικός αγώνας, ο σχεδιασμός και η οργάνωση της δική μας πάλης. Με την οργάνωση μας, τον αγώνα μας την πάλη μας, στο σύνολό της η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να βάλει εμπόδια στα σχέδια των εργοδοτών. Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις οικογένειες μας.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ανάκληση των απολύσεων. Καμία νέα απόλυση.
  • Δεν δεχόμαστε την αξιολόγηση που η εργοδοσία χρησιμοποιεί ως καρότο και μαστίγιο και περισσότερη εντατικοποίηση και “συμμόρφωση”, ως εργαλείο στα χέρια της όποτε θέλει να μειώσει προσωπικό.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ! Καμία σκέψη μονιμοποίησης της τηλεργασίας που σκοπό έχει να καταργηθεί ο διαχωρισμός μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου, να επεκταθεί η μαύρη εργασία, να καταπατηθεί το δικαίωμα στις άδειες, τις αργίες και την ξεκούραση, να απομονωθούν οι εργαζόμενοι, να είμαστε απροστάτευτοι μπροστά στην επίθεση κ.α.
  • Υπογραφής επιχειρησιακής και κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΙΣΘΟ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...