Ψήφισμα συμπαράστασης του Σωματείου Εργαζομένων Forthnet- Netmed στους Εργαζόμενους στο OPEN TV

Δημοσιεύτηκε στις

Ψήφισμα συμπαράστασης στους Εργαζόμενους στο OPEN TV

και στον αγώνα τους με στάσεις εργασίας και απεργία  απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας

 Οι εργαζόμενοι στη FORTHNET – NOVA θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας για να παρθούν πίσω οι 21 απολύσεις τεχνικών των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού  που ανακοίνωσε η εργοδοσία του OPEN TV. Και αυτή η εργοδοσία θέλει να διαφυλάξει τα κέρδη της και υλοποιεί σχέδιο «αναδιάρθρωσης» για να «θωρακιστεί» απέναντι στον ανταγωνισμό. Και με αφορμή την Πανδημία, Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να πιστέψουμε ότι είμαστε κόστος και αναλώσιμοι, για  να αποδεχτούμε την κατάργηση δικαιωμάτων μας. Μας θέλουν ευέλικτους και απροστάτευτους, να μας εντάσσουν και να μας αποσύρουν από την παραγωγή ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

Άλλωστε το σύνολο των εργοδοτών, ακριβώς για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, εφαρμόζουν στο ακέραιο όλους τους αντεργατικούς νόμους, που και αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφεραν.

Στον αντίποδα η αλληλεγγύη, η μαζικότητα και αποφασιστικότητά μας, ο ταξικός αγώνας μπορούν να βάλουν ένα φρένο στα σχέδια τους και να ανοίξουν την προοπτική να αποκτήσουμε οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουμε.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Είναι καθήκον μας να αποτινάξουμε το φόβο, την απογοήτευση και οργανωμένα να συμπορευθούμε στο δρόμο του αγώνα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Κανείς δεν δικαιούται να πει «δεν άκουσα», «δεν γνώριζα», «δεν ήξερα». Σήμερα έχουμε αποκτήσει όλοι εμπειρίες. Δεν υπάρχει κρίση ή ανάπτυξη για εμάς, οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που μας τα φορτώνουν όλα στην πλάτη μας, οι ανταγωνισμοί και τα σχέδια για αύξηση της κερδοφορίας των εργοδοτών είναι στον αντίποδα των δικών μας δικαιωμάτων.

Να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας και θα στηρίζουμε τους αγώνες σας ενάντια στις ορέξεις της εργοδοσίας του OPEN TV.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...