Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής : Για την στάση εργασίας στην Vodafone

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Το ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην στάση εργασίας στον Όμιλο Vodafone στις 23 Ιουλίου. Με την συμμετοχή δόθηκε απάντηση στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζόμενων ενάντια στις απολύσεις, το συνολικό χτύπημα που κάνει η εργοδοσία στα δικαιώματά μας , αξιοποιώντας όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που διαθέτει στα χέρια της. Απευθυνόμαστε και εκείνους τους εργαζόμενους που αυτή τη φορά δεν έκαναν το βήμα, λέγοντας πως έχουμε πολλές μάχες ακόμα να δώσουμε. Κάνεις δεν περισσεύει από κανέναν αγώνα.

Όσο και αν προσπαθεί η εργοδοσία να μας απομονώσει για να μπορεί καλύτερα να μας χτυπάει, δεν θα της περάσει. Όσο και αν μας θέλουν μαντρωμένους στα σπίτια μας, να μας πιέζουν για παραπάνω δουλειά, να μας απολύουν και να μη μιλάμε, δεν τους πέρασε.

Βρεθήκαμε από κοντά. Συζητήσαμε συλλογικά, όλοι μαζί. Ανταλλάξαμε εικόνα από όλα σχεδόν τα τμήματα της εταιρείας. Κατανοήσαμε πως σε αυτή τη μάχη δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε ο ένας τον άλλον και είμαστε ενωμένοι απέναντι στους εργοδότες. Και κάθε μέρα θα γινόμαστε όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο ικανοί και αποτελεσματικοίΑντιπαλεύουμε τον διαχωρισμό της εργοδοσίας και όσους τον αναπαράγουν κατατάσσοντας τους εργαζόμενους σε παλιούς –νέους, επινοικιαζόμενους η μη. Δεν δεχόμαστε τη λογική του «ας παλέψουμε για τα λίγα». Οι ανάγκες μας δεν είναι να ζούμε με ψίχουλα.

Οι εργοδότες αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που εξασφάλισε για αυτούς η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με όλους τους προηγούμενους νόμους που απλόχερα τους χάρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά  κόμματα προκειμένου να διασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας και όχι μόνο. Και αυτό περνάει και μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μετατρέποντας τη ζωή μας σε λάστιχο. Παράλληλα βάζουν νέα εμπόδια στη  συλλογική οργανωμένη συνδικαλιστική δράση.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΤΗ ΖΩΗ ΛΑΣΤΙΧΟ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με κριτήριο τις δίκες μας ανάγκες  να και να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων. Να μαζικοποιήσουμε το συνδικάτο μας και να επιβάλουμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας  ώστε να επιστρέψουμε άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Να σταματήσει εδώ η πίεση για τηλεεργασία. Μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης. Δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο μόνο του και εκτεθειμένο. Δυναμώνουμε το ΣΕΤΗΠ, συμμετέχουμε στην οργανωμένη ζωή και δράση του. Σχεδιάσουμε την δική μας αντεπίθεση.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...