Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφ. Αττικής : Για την νέα αντεργατική επίθεση στους εργαζόμενους του Ομίλου Ελλάκτωρ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τη νέα επίθεση του Ομίλου Ελλάκτωρ ενάντια στους εργαζόμενους των θυγατρικών «ΑΚΤΩΡ», «ΤΟΜΗ» και «ΑΚΤΩΡ FM». Συγκεκριμένα, οι 1.600 εργαζόμενοι που εξακολουθούν να δουλεύουν στις θυγατρικές, μετά τις 700 απολύσεις που έχουν γίνει την τελευταία διετία, στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης», καλούνται τώρα να αποδεχτούν μειώσεις μισθών (από 4% έως 15% επί του μεικτού και 6% έως 20% επί του καθαρού)πρόγραμμα «εθελούσιας» αποχώρησης (για ηλικίες από 40 έως 55 ετών) και «Sabbatical» (για τους άνω των 55). Την ίδια στιγμή, το πρόγραμμα μαζικών απολύσεων συνεχίζεται κανονικά ενώ όσοι δεν αποδεχτούν τη μείωση μισθού απειλούνται με απόλυση μέχρι 31/8/2020. Στόχος του Ομίλου είναι η διασφάλιση μεγαλύτερων κερδών, αξιοποιώντας όλα τα αντεργατικά όπλα της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η ΕΛΕΠΑ κήρηξε 24ωρη απεργία στον Όμιλο σήμερα Τετάρτη 22/07/2020, μαζί με τα σωματεία Οικοδόμων, Μισθωτών Τεχνικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΕΠΑ παραβρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση των εργαζόμενων στην έδρα του Ομίλου.

Κανείς μόνος του!

Καλούμε τους εργαζόμενους του Ομίλου να μην αποδεχτούν τις μειώσεις μισθών, ούτε τις επερχόμενες απολύσεις και «εθελούσιες αποχωρήσεις». Να οργανώσουν την αντίστασή τους στον αντεργατικό σχεδιασμό, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και να έρθουν σε επαφή με τα κλαδικά σωματεία τους. 

Διεκδικούμε

  • Να πάρει πίσω εδώ και τώρα η διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ το κατάπτυστο αντεργατικό τελεσίγραφο
  • Καμιά αρνητική αλλαγή, στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας για τη διάσωση των κερδών του Ομίλου

Μοναδικός μας δρόμος είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα κλαδικά μας σωματεία με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες που έρχονται σε σύγκρουση με αυτές του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...