Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας : Απολύσεις στην Οφθαλμολογική Κλινική ” Athens Eye Hospital”

Δημοσιεύτηκε στις

Την απόλυση 2 εργαζομένων ανακοίνωσε η Εργοδοσία της οφθαλμολογικής κλινικής «ATHENS EYE HOSPITAL»,  που βρίσκεται στη Γλυφάδα.

Οι απολύσεις στην κλινική «ATHENS EYE HOSPITAL» γίνονται ενώ:

  • Η εταιρεία εφάρμοσε το προηγούμενο διάστημα την αναστολή σύμβασης εργασίας και την εκ-περιτροπής εργασία, δηλαδή απαλλάχτηκε από μεγάλο μέρος του μισθολογικού κόστους.
  • H εργασία είναι πλήρως εντατικοποιημένη, υπάρχει δηλαδή μεγάλη έλλειψη προσωπικού,
  • Ο κύκλος εργασιών και η κερδοφορία της συγκεκριμένης εταιρείας και γενικότερα των εταιρειών του κλάδου, παρουσιάζει σημαντική άνοδο.
  • Τα ασφαλιστικά ταμεία, εξόφλησαν κανονικά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους κλινικάρχες, την περίοδο που οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ζήσουν με τα επιδόματα των 500 ευρώ το μήνα.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν στην πράξη ότι οι νόμοι που ψηφίζονται, με αφορμή την αντιμετώπιση του Κορονοιού, δεν έχουν καμία σχέση με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αντίθετα, διασφάλισαν τα κέρδη των εργοδοτών, φορτώνοντας τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου.    

Σήμερα η Εργοδοσία της κλινικής «ATHENS EYE HOSPITAL» συνεχίζοντας την επιθετική πολιτική απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα, απολύει εργαζόμενους για να εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο την εργασία, να πετύχει το  στόχο: χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας, να δέχονται αδιαμαρτύρητα  οι εργαζόμενοι τις επιθέσεις στα δικαιώματα τους.

Οι εργοδότες, συνεχίζουν βασισμένοι στον εκβιασμό της απόλυσης  να μετατρέπουν τους χώρους εργασίας, σε χώρους ασυδοσίας, σε χώρους εργασιακής ανασφάλειας και άγριας εκμετάλλευσης.

Καταγγέλλουμε την εταιρεία «ATHENS EYE HOSPITAL» για τις απολύσεις και απαιτούμε να τις ανακαλέσει άμεσα. 

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να παλεύει για την ακύρωση κάθε απόλυσης.    

         Με δυνατά, μαζικά Σωματεία, στον αγώνα για Μόνιμη Σταθερή δουλειά με Δικαιώματα.

                                   

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...