Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Καθολικά απήργησαν οι εργαζόμενοι σήμερα στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ και της ΙΝΤΡΑΚΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Γήπεδο ΑΕΚ

Καθολικά απήργησαν οι εργαζόμενοι σήμερα στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ μετά και την απόφαση που είχαμε πάρει το Συνδικάτο μαζί με τους εργαζόμενους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις το προηγούμενο διάστημα.

Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε μια σειρά έργα της Αττικής, που ανάδοχοι είναι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία πως δεν πρόκειται να μείνουμε απαθής στη χαμοζωή που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις εταιρείες αλλά και στους υπεργολάβους αντανακλά την εμπιστοσύνη που έχουν οι συνάδελφοι στη γραμμή του Συνδικάτου μας. Αποδεικνύει πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Ξέρουμε πολύ καλά πως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, έχουμε όμως αποκτήσει σημαντική πείρα από τη τελευταία 10ετή κρίση με την τεράστια αύξηση της ανεργίας, το τσάκισμα των Σ.Σ.Ε. και των μεροκαμάτων, την εντατικοποίηση για να βγουν τα έργα με μεγαλύτερο κέρδος για τα αφεντικά.

Πληρώσαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια, τώρα είναι η ώρα να πληρώσει το κεφάλαιο.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για υπογραφή συμβάσεων με κατώτερο μεροκάματο τα 45 ‎  για ανειδίκευτους, χωρίς τριετίες. Για να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων και η δουλειά τα Σ/Κ. Το πενθήμερο και το 7ωρο επιβλήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν πρόκειται να τα παζαρέψουμε.

Συνεχίζουμε ακόμη ποιο δυνατοί, ποιο αποφασιστικοί για να νοιώσουν την ανάσα μας. Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας που είναι όπλο στα χέρια μας, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να πετύχουμε νέες κατακτήσεις. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός και εμπιστοσύνη στα παχιά λόγια και τις δεσμεύσεις της εργοδοσίας αλλά και της κυβέρνησης, πως κάνουν προσπάθεια για να λύσουν ζητήματα όπως η καθυστέρηση πληρωμών και η κλοπή ενσήμων. Μόνο ο δικός μας οργανωμένος αγώνας μπορεί να τους σταματήσει και να βάλει τις βάσεις για να περάσουμε στην αντεπίθεση. Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για νέες κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις και σε μικρότερους χώρους δουλειάς, για να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμπόρευση με το Συνδικάτο μας και τα δίκαια αιτήματα μας για σύγχρονους όρους και συνθήκες δουλειάς.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...