Καταγγελία του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας για την εργοδοσίας της Μελισσοκομικής Αθηνών για δίωξη συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Μελισσοκομικής Αθηνών ΑΒΕΕ στο Σχηματάρι που για μία ακόμη φορά διώκει τη συνδικαλιστική δράση για να εντείνει την εκμετάλλευση στους εργαζόμενους. Η εργοδοσία έχει τις πλάτες του αντεργατικού οπλοστασίου που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις.

Η εργοδοτική επίθεση δεν έχει σταματήσει παρά τις προσφυγές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Κοινωνικό αλλά και στο Τεχνικό Τμήμα.

Το ψηφισμένο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του ΣΕΠΕ αποδεικνύεται ανεπαρκέστατο για να βάλει φρένο στην αποδεδειγμένη καταπάτηση δικαιωμάτων και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή στο στόχαστρο της εργοδοσίας έχουν μπει οι πρωτοπόροι στη συνδικαλιστική δράση συνάδελφοι του χώρου. Σε έναν από αυτούς επιδιώκει παρανόμως να του αλλάξει ωράριο. Αν και η σύμβασή του αναφέρει ότι εργάζεται σε συγκεκριμένο πρωινό ωράριο, τον καλεί να πάει απόγευμα απειλώντας τον ότι αλλιώς θα τον απολύσει ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει να τον δηλώνει πρωί στο ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείο Εργασίας!!!

Στο χώρο παραγωγής έχουν φέρει και τοποθετήσει σπαστήρα που κατά τη λειτουργία του κάνει εκκωφαντικό θόρυβο και παράγει σκόνη η οποία διαχέεται στο χώρο εργασίας και την αναπνέουν οι εργαζόμενοι καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη υποδομή απομάκρυνσής της όπως δεν υπάρχει ούτε εξαερισμός, ενώ επίσης στον ίδιο χώρο έχει τοποθετηθεί και καυστήρας υγραερίου! Σε αυτό το χώρο εργασίας η εργοδοσία απαιτεί οι πόρτες να είναι κλειστές για να αποφευχθεί τυχόν έλεγχος από υπηρεσίες και για να μη δίνουν δικαιώματα σε κανέναν! Στον εργασιακό χώρο συνεχίζει να υπάρχει πετρελαιοκίνητο κλάρκ χωρίς να υπάρχει εργαζόμενος με την ειδικότητα χειριστή. Σε προηγούμενους ελέγχους που έγιναν μετά από καταγγελίες το έκρυβαν ή έλεγαν ως δικαιολογία ότι δεν το χρησιμοποιούν αν και βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο!!! Η εργοδοσία βρίζει και απειλεί όποιον διαμαρτύρεται για την παράνομη συμπεριφορά της!!!

Η εργοδοσία ακόμα δεν έχει υλοποιήσει ούτε όσα είχε δεσμευτεί πριν χρόνια σε τριμερή συνάντηση στο ΣΕΠΕ. Δηλαδή να φτιάξει χώρο διαλείμματος και αποδυτήρια ενώ οι τουαλέτες ανδρών και γυναικών δεν είναι καν διαχωρισμένες! Συχνή είναι και η επέκταση των ωραρίων χωρίς φυσικά να δηλώνονται κάτι που έχει διαπιστωθεί και από ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα βασίζεται η μεγάλη αύξηση παραγωγής και κερδών που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Μελισσοκομική Αθηνών ΑΒΕΕ!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο για να βάλουμε φρένο στη καταπάτηση των δικαιωμάτων και να

απαιτήσουμε βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας!

Ζητάμε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε ελέγχους και να εξαντλήσουν τα περιθώρια που έχουν με κριτήριο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...