Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων N. Αττικής : Στάση εργασίας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” την Τετάρτη 8/7/2020 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2μμ.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων νομού Αττικής στηρίζει και συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2μμπου καλύπτει τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται στις τεχνικέςυπηρεσίες μέσω των εργοληπτριών εταιρειών INVITE & ISS.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφωνπου εργάζονταιστην εταιρία INVITE, να τους καταβληθεί άμεσα ο μισθός του Ιουνίου. Όλοι οι συνάδελφοι  την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, αλλά μέχρι και σήμερα εργάζονται με αυταπάρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς όλα τα ενδεδειγμένα μέσα ατομικής προστασίας.

Το Πάσχα η εργοδοσία έκανε προσπάθεια να καθυστερήσει την καταβολή του Δώρου αξιοποιώντας τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Η κινητοποίηση όμως των συναδέλφων ανάγκασε την εργοδοσία να κάνει πίσω και να καταβάλει κανονικά το Δώρο Πάσχα.

Σήμερα τους λέει ψευδώς πως οι συνάδελφοι είναι ενημερωμένοι ότι θα πληρώνονται μέχρι τις 10 κάθε μήνα. Πέρα ότι τέτοια ενημέρωση δεν έγινε ποτέ, είναι προκλητική η στάση αυτή της εργοδοσίας γιατί δείχνει μία κλιμακούμενη προσπάθεια να καθυστερεί τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοι δίνουν καθημερινά την μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες για την τεχνική υποστήριξη των μονάδων του νοσοκομείου.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει

Απαιτούμε:

  1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων.
  2. Να πάρει η εργοδοσία όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.
  3. Την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος αδείας.

Διεκδικούμε:

  1. Την ένταξη των συναδέλφων ηλεκτρολόγων στα ΒΑΕ. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων με Γιατρούς Εργασίας και Τεχνικούς Ασφαλείας.
  2. Υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...