Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ : Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τις συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών, γονιών, ΕΛΜΕ, Συλλόγων ΠΕ και επιστημονικών φορέων, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ενάντια στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας η εκπαιδευτική κοινότητα απαίτησε να μην εφαρμοστούν τα νέα ωρολόγια προγράμματα που καταργούν μια σειρά διδακτικά αντικείμενα και κλάδους. Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος καταδίκασε τις αλλαγές που εξαφανίζουν ότι είχε απομείνει από μαθήματα Γενικής Παιδείας από το Λύκειο και εντείνουν ακόμα περισσότερο τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα, που οδηγούν σε απολύσεις χιλιάδες αναπληρωτές από το Σεπτέμβριο και σε μόνιμη εργασιακή αβεβαιότητα και περιπλάνηση χιλιάδες μόνιμους συναδέλφους.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει«κλειστές πόρτες» στο μαζικό κίνημα, το οποίο λοιδορείσυστηματικά!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί σε κλιμάκωσητων κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα!Όλοι οι εργαζόμενοι ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Τώρα είναι η ώρα για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις!

Τώρα όλοι στο δρόμο!

Να μην περάσουν οι αντιεπιστημονικές αλλαγές. Να δυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι συλλογικές διαδικασίες, η κοινή δράση με τους μαθητές και τους γονείς, κόντρα στο συμβιβασμό των ηγεσιών σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά:

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία της δύναμής μας να δώσουν με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Για να μην πληρώσουμε εμείς και τους πολέμους τους Οι εργαζόμενοι στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ καταγγέλλουμε...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: 20 Μάρτη Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας στις 9πμ. Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμό τους

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούμε τους όλους τους ναυτεργάτες, σωματεία και φορείς,...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Στήριξη του αγώνα των συνταξιούχων

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει αλληλεγγύη στους συνταξιούχους που κατεβαίνουν αύριο Παρασκευή 20 Μάρτη...