Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου : Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι

Η νέα οικονομική κρίση είναι ήδη εδώ.

Τα δις που ακούμε για την αντιμετώπισή της, ήδη διοχετεύονται προς τους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους.

Έχουν επιλέξει ποιος θα πληρώσει, δεν πρέπει να  τους το επιτρέψουμε.

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ήταν έτσι και αλλιώς στα σχέδιά τους τώρα βιάζονται. Παίρνουν τα μέτρα τους ενάντια σε όλους όσους αντικειμενικά θα βγουν στο δρόμο.

Η κυβέρνηση και όσοι ετοιμάζονται να ξεκοκαλίσουν τα νέα πακέτα ενίσχυσης θέλουν το δρόμο ανοιχτό.

Ας μας απαντήσουν όμως, τα κλειστά μαγαζιά σε κάθε γειτονιά σε όλη τη χώρα, οι διαδηλώσεις τα κλείνουν ή η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ; Η ανεργία και οι άδειες τσέπες των εργαζομένων, ο άνισος ανταγωνισμός μας με τις πολυεθνικές κλπ δεν παίζουν ρόλο;

Για το αφορολόγητο και τα χαράτσια που μας φόρτωσαν δεν έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε;

Τα προβλήματά μας δεν μας τα έλυσαν οι κοινωνικοί διάλογοι, η εξωστρέφεια και ο ανταγωνισμός, αντίθετα τα όξυναν. Τώρα πρέπει και να το βουλώσουμε;

Τα διάφορα συνδικαλιστικά και άλλα παπαγαλάκια που ενοχλούνται, δεν έβγαλαν άχνα στην πανδημία. Δεν διατύπωσαν αιτήματα και όταν το έκαναν δεν αφορούσαν τους αυτοαπασχολούμενους τα κρατούν χαμηλά στην ατζέντα τους, δεν τα διεκδικούν, δεν τα προβάλουν.

Μας ζήτησαν να χειροκροτήσουμε τους υγειονομικούς αλλά να μην θέσουμε ζήτημα προσλήψεων, να μην ενταχτεί όλο το έμψυχο και άψυχο δυναμικό σε ενιαίο σχεδιασμό με την επίταξή του.    

Μας φόρτωσαν με ατομική ευθύνη, αλλά η κρατική αναζητείται.

Μας “επιτρέπουν” να περιγράφουμε τα κοινωνικά προβλήματα αλλά να μην τα διεκδικούμε, ιδιαίτερα όταν δεν είναι “απολύτως κλαδικά”.  Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα διεκδικούμε κάθε τι που βελτιώνει τη ζωή μας.

Συνάδελφοι, έχουμε πείρα, πρόλαβαν ήδη οι προηγούμενοι και ποινικοποίησαν τις κινητοποιήσεις για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, θέλουν να το γενικεύσουν. 

Το μπλοκάρισμα στην πράξη αυτού το νομοσχεδίου και της αντιλαϊκής πολιτικής που το συνοδεύει αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, βιοτέχνη.

Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο.

Όλοι και όλες  στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 8μμ. Καλούμε τα σωματεία μας να ενημερώσουν πλατιά του συναδέλφους και να πάρουν μέρος σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες καταδίκης του νομοσχεδίου.

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Στεκόμαστε στο πλευρό των λιμενεργατών των ΗΠΑ

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του και στέκεται στο πλευρό των Λιμενεργατών στην...

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...