Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού Δέρματος Ν. Αττικής : Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου

Δημοσιεύτηκε στις

Οι αγώνες των εργαζομένων το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν πρόκειται να μπουν στο γύψο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Δείχνοντας την αποφασιστικότητα της στο νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης έφερε έναν χουντικής έμπνευσης νόμο προωθώντας νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, που αποτελούν βασικό δημοκρατικό δικαίωμα του λαού μας, που κατακτήθηκε μέσα από διαχρονικούς και αιματηρούς αγώνες.

Η κυβέρνηση προκλητικά διακηρύσσει ότι στόχος της είναι « η προστασία των ατομικών ελευθεριών» εξισώνοντας με το έκτρωμα αυτό τους αγώνες του λαού με κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, βάζοντας έτσι στο στόχαστρο κατακτημένες λαϊκές ελευθερίες.

Η ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προχωρήσει σε περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, σε «ιδιώνυμο» για συλλήψεις  στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο χτύπημα διαδηλώσεων ενάντια στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών, στην ποινικοποίηση των αγώνων της αγροτιάς, ενισχύοντας παραπέρα τα κατασταλτικά μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο, που το περιεχόμενο του αποτελεί σταθερό και διαχρονικό πόθο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνεται η δυνατότητα απ’ την κυβέρνηση στην αστυνομία να «εκτιμά» με βάση σειρά έννοιες και διατάξεις – λάστιχο το κατά πόσο έχουν τα εργατικά συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς το δικαίωμα να διαδηλώσουν. Και αναλόγως με το τι εκτιμά η εκάστοτε αστυνομική αρχή, θα μπορεί να απαγορεύει ή ακόμα και να διαλύει μια συγκέντρωση, καθιστώντας μέχρι και «ιδιώνυμο αδίκημα» τη συμμετοχή ατόμου σε μια διαδήλωση που κατά τη γνώμη της δεν επιτρέπονταν να  πραγματοποιηθεί προβλέποντας ακόμα και φυλάκιση ενός έτους.

Με το νομοσχέδιο αυτό κάθε διαδήλωση θα υποχρεούται να ορίζει «οργανωτή», ο οποίος οφείλει να γνωστοποιεί εγγράφως «στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή» σχετικά με το σκοπό της διαδήλωσης, τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετάσχουν, τον τόπο και τον χρόνο (έναρξη – λήξη) που θα γίνει, καθιστώντας την αστυνομία «κριτή» του περιεχομένου μιας κινητοποίησης και του εάν δικαιολογείται με βάση τα αιτήματα η νόμιμη «άδεια»…  

Με το νομοσχέδιο αυτό ενισχύεται το φακέλωμα καθώς με τη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης ο οργανωτής οφείλει να δίνει τα στοιχεία της ταυτότητας του, ο οποίος καθίσταται και υπεύθυνος «για αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση». Περιλαμβάνεται δε και η σύσταση «Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας» για «την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων με στόχο την καταπολέμηση ποικίλων μορφών και εκφράσεων βίας, όπως η ριζοσπαστικοποίηση…».

Δίνεται το δικαίωμα στην αστυνομία να απαγορεύει προκαταβολικά μια διαδήλωση με βάση τον «εκτιμώμενο αριθμό συμμετεχόντων». Δηλαδή, η αστυνομία εκτός από αξιολόγηση του «σκοπού» μιας κινητοποίησης θα μαντεύει και τη «συμμετοχή» σε αυτή και θα προβαίνει σε ανάλογες απαγορεύσεις ή περιορισμούς στο αν θα γίνει και στο που θα κινηθεί μια συγκέντρωση.

Προβλέπεται ακόμα η διάλυση μιας συγκέντρωσης εφόσον πραγματοποιείται κόντρας σε απόφαση απαγόρευσης, εφόσον οι συμμετέχοντες δεν συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις» που επιβλήθηκαν ή αν μετατρέπεται σε βίαιη, στρώνοντας έτσι περαιτέρω το δρόμο για το στήσιμο προβοκατόρικων ενεργειών.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων αυτή την περίοδο έρχεται να δέσει με την ένταση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα που επιταχύνεται με πρόσχημα την πανδημία. Το σύστημα της εκμετάλλευσης και η κρίση του επιτάσσουν σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι για τους εργαζόμενους, για το λαό.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που βρισκόμαστε στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να μας φιμώσει, να βάλει στο γύψο κάθε μορφή αγώνα και αντίστασης, την πάλη μας για μια καλύτερη ζωή.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει

Οι εργαζόμενοι οργανωμένοι στα συνδικάτα μας με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε απάντηση στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...