Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών : Για την ποινικοποίηση διαδηλώσεων, διαμαρτυριών, συγκεντρώσεων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων του Σωματείου μας, ομόφωνα καταδικάζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κατατέθηκε στη Βουλή, με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις»

Με το νομοσχέδιο αυτό  η Κυβέρνηση επιδιώκει να ποινικοποιήσει  διαδηλώσεις,  διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις εργαζομένων.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να αξιολογούν τις συγκεντρώσεις, με βάση τον  αριθμό συμμετεχόντων, το χώρο και το σκοπό τους και  να κρίνουν αν θα τις επιτρέπουν ή θα τις απαγορεύουν. Προβλέπεται ακόμα και διάλυση συγκέντρωσης αν οι συγκεντρωμένοι δεν συμμορφώνονται με τους περιορισμούς.

Είναι φανερό ότι σε μία περίοδο έντασης της επίθεσης ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, η Κυβέρνηση  νομοθετεί προληπτικά, για να εμποδίσει την αντίσταση ενάντια στη πτώση των μισθών μας και στην καταβαράθρωση των δικαιωμάτων μας. Είναι προσπάθεια να μπουν εμπόδια στην διεκδίκηση των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση νομοθετεί για λογαριασμό και καθ υπόδειξη των μεγαλο-εργοδοτών που επιδιώκουν να υποτάξουν τις εργατικές διεκδικήσεις. 

Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις αυτές  και υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τις δυνάμεις μας, με το Εργατικό Κίνημα, για να μην υλοποιηθούν.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...