Επιτροπή Αγώνα Εργαζ. στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό Ρόδου : Όλοι στη διαμαρτυρία με αίτημα την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 στις 12.00μμ

 Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον τουρισμό είναι εκτός δουλειάς, χωρίς εισόδημα. Ένα τμήμα τους περιμένει να ενταχθεί στα «μέτρα στήριξης», που δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τα βασικά.

Την ίδια στιγμή όμως, το κράτος, ο Δήμος, απαιτούν από μας να πληρώνουμε κανονικά φόρους, δημοτικά και άλλα «ανταποδοτικά» τέλη. Είναι μάλιστα προκλητικό, ότι οι επιχειρήσεις που ήταν υπό το καθεστώς αναστολής λειτουργίας όλο το προηγούμενο διάστημα από τα δημοτικά τέλη. Δε μιλάμε φυσικά για τα μικρομάγαζα και τους επαγγελματίες με τους οποίους λίγο πολύ είμαστε στην ίδια μοίρα.

Αλλά είναι πραγματική πρόκληση να είναι απαλλαγμένοι οι μεγαλοξενοδόχοι του νησιού από τα δημοτικά τέλη και να τα πληρώνουν οι άνεργοι, αυτοί που ψάχνουν να βρουν πως θα ταίσουν τις οικογένειές τους!

Διεκδικούμε να απαλλαγούμε, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, από τα δημοτικά τέλη και κάθε είδους άλλα τέλη που εισπράττει ο Δήμος. Να ισχύσει αυτό για όλους τους άνεργους, τους ενταγμένους στο καθεστώς αναστολής, τους ελαστικά απασχολούμενους, για όσο διαρκεί η κρίση.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Αλληλεγγύη στους λαούς της Βενεζουέλας και της Κούβας

Αλληλεγγύη στους λαούς της Βενεζουέλας και της Κούβας! Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων: Καμία εμπιστοσύνη στην εργοδοσία του “ΓΑΛΑΞΙΑ”

Το σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία του «Γαλαξία» για την προσπάθειά της να υφαρπάξει νύχτα...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάτω τα χέρια από τον λαό της Βενεζουέλας

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στην εργατική τάξη, στα...