Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου : Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στις διαδηλώσεις και την απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι – σες,

 Μετά από μια δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας, όπου οι εργαζόμενοι του κλάδου γονάτισαν από την υπερεντατικοποίηση κυρίως στο χώρο των super market,  όπου πολλοί εργαζόμενοι ζουν με επιδόματα πείνας και μισούς μισθούς , με όλες αυτές τις Π.Ν.Π.  που δεν άφησαν τίποτα όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, σήμερα η Κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ένα ακόμη βήμα για να διασφαλίσει  ότι δεν θα κουνηθεί φύλλο με τα πιο σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να επιβάλλει στους εργαζόμενους.

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων αποκαλύπτει πολύ πιο ξεκάθαρα  τη βαθιά σχέση με τους επιχειρηματικούς ομίλους , εφοπλιστές κ.λ.π όπου για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους μπροστά στη νέα οικονομική κρίση  και να εκμεταλλευτούν ακόμα πιο πολύ τους εργαζόμενους απαιτούν να μην κουνιέται φύλλο.

Συνάδελφοι – σες,

 Καμία  κυβέρνηση διαχρονικά  δεν έδωσε στους εργαζόμενους δικαιώματα αλλά τα κατακτήσαμε  με τους αγώνες μας , την πάλη μας , την οργάνωσή μας στα σωματεία μας. Κάτω από την πίεση των αγώνων όλα αυτά τα χρόνια είχαμε κατακτήσεις.

Η εργατική τάξη λοιπόν , το σωματείο μας,  δηλώνει ότι μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε και να αντιδρούμε στους νόμους που θέλουν να μας επιβάλλουν δεν πρόκειται να το απεμπολήσουμε , αντίθετα θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο αυτό αλλά και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας  για να μπορούμε να έχουμε μισθό , ασφάλιση , Υγεία , Παιδεία , αξιοπρεπή ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας .

Δεν θα τους περάσει! Οι αγώνες μας δε θα μπουν στο γύψο!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 21 Μάρτη το Ετήσιο Συνέδριο του ΕΚ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΜΙΑ...

Σωματείο Εργαζομένων ΕΤΕΜ-COSMOS: Η ίδρυση του σωματείου μας είναι γεγονός. Οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕΜ – COSMOS έχουμε πλέον την δική μας οργάνωση

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!  ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ! ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ...