Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου : 30 Ιούνη Παναττική Στάση Εργασίας (8π.μ. – 12μ)

Δημοσιεύτηκε στις

Συγκέντρωση στις 8:30 π.μ., στην Πλ. Κοραή  και Διαδήλωση στο Υπουργείο Εργασίας

Αναχώρηση πούλμαν από είσοδο νοσοκομείου στις 8 π.μ.

κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

► επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.  Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

► Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Πρόσληψη μόνιμων γιατρών Εργασίας και Τεχνικών  Ασφαλείας στις δημόσιες μονάδες υγείας

ΠΡΟΣΒΟΛΗ απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας αποτελεί η συνεχιζόμενη απόρριψη από όλες τις κυβερνήσεις του αιτήματος μας για επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και για ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας, όπως αποδείχθηκε και από την πρόσφατη επιδημία SARS-CοV-2.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όμως, αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο δημόσιο, ενώ διατηρούν πολλούς από εμάς αποκλεισμένους ακόμη κι από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

H πρόσφατη παράταση, μέχρι 30 Οκτωβρίου 2020, της προθεσμίας για την έκδοση πορίσματος  της Επιτροπής για τον καθορισμό των δικαιούχων και των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος διατηρεί τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συνάδελφων (γιατρών, φυσικοθεραπευτών, εργοθεραπευτων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, φυλάκων, διοικητικών, εργαζομένων μέσω προγραμμάτων ΕΟΔΥ κλπ) ενώ  υπάρχει “σύσταση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης για “μείωση κατά 32% των εργαζομένων στο δημόσιο, που λαμβάνουν το επίδομα”

Ταυτόχρονα, η ΝΔ, με ΠΝΠ, υλοποίησε το αίτημα των ΕΞΥΠΠ και του ΣΕΒ για την ακύρωση πρακτικά της ειδικότητας της Ιατρικής της Εργασίας, αφού δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης σε θέσεις γιατρού εργασίας, χωρίς την αντίστοιχη ειδικότητα.

  • Γνωρίζουμε ότι ο αποκλεισμός χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος και η μη ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για:
  • ► να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωσαν τις συντάξεις
  • ► να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • ► να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας και να στελεχωθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες στις δημόσιες μονάδες υγείας
  • ► να γίνεται προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία και συστηματική περιοδική εξέταση των εργαζομένων
  • Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας
  • Για να έχει προοπτική ο αγώνας μας, χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τον πραγματικό μας εχθρό, τους επιχειρηματικούς ομίλους που «ανυπομονούν» να επεκτείνουν τη δράση τους στην Υγεία, την Πρόνοια και την Ασφάλιση.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 11 Οκτώβρη Αντιπολεμική συγκέντρωση – συναυλία

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση-συναυλία την Παρασκευή, 11 Οκτώβρη στις 19:30 στην...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: 2 Οκτώβρη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΛΜΕ ΚΙ) αρνείται να δεχτεί τις περικοπές 12 ολιγομελών...