Κοινή Καταγγελία Συνδικάτου Ιχθυοκαλλιεργειών Τροφίμων και Ομίλου Νηρέας Θεσπρωτίας για την απόλυση συναδέλφων από την διοίκηση της Andromeda Group

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ANDROMEDA GROUP για την απόλυση συναδέλφων φυλάκων, δίνοντας τη φύλαξη σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία security, με πρόσχημα τον μη επαγγελματισμό των συναδέλφων, επικαλούμενοι και καπηλευόμενοι τον θάνατο συναδέλφου φύλακα το 2018! Τώρα το θυμήθηκαν τον μη επαγγελματισμό μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας; Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και άδικο για τους συναδέλφους!

Η διοίκηση του «ΝΗΡΕΑ», θωρακισμένη από το καινούργιο αντεργατικό οπλοστάσιο που της παραχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα σε μια περίοδο πανδημίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει σ’ αυτές τις ενέργειες με κύριο στόχο τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών της . Είναι σίγουρο ότι δε θα σταματήσουν εδώ, θα προχωρήσουν παραπέρα.

Τα σωματεία μας εκφράζουν την αλληλεγγύη μας στους συνάδελφους εργαζόμενους και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα πως η πολυδιαφημισμένη επένδυση έφερε μόνο δεινά στους εργαζόμενους. Οι προειδοποιήσεις των σωματείων πως οι συνενώσεις, όπου έχουν γίνει, είχαν αποτέλεσμα απολύσεις και περικοπές δικαιωμάτων, βγήκαν αληθινές και σε αυτή την περίπτωση.

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Θέλουν να μειώσουν προσωπικό για βγάζουν την παραγωγή με λιγότερα χέρια, εντατικοποιώντας τη δουλειά στους υπόλοιπους.

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να αυξήσουν και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, καθώς και να βάλουν εμπόδια στη δράση των σωματείων στον όμιλο. Οι εργαζόμενοι που “κρέμονται” από μια ανανέωση σύμβασης, ενδέχεται όχι μόνο να αποδέχονται την καταπάτηση και των ελάχιστων δικαιωμάτων τους, αλλά και να διστάζουν να μπουν στα σωματεία τους.

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν σε κάτεργα οι χώροι δουλειάς μας. Να μην πιστέψει κανείς την προπαγάνδα της εταιρείας πως πρέπει να γίνουν απολύσεις και περικοπές για να σωθεί η επιχείρηση. Το ίδιο παραμύθι πουλάνε όλοι οι εργοδότες, αλλά τελικά όταν δεν υπηρετεί τα συμφέροντά τους ή λειτουργία μιας επιχείρησης την κλείνουν όσες θυσίες κι αν έχουν κάνει οι εργαζόμενοι. Αντίθετα όταν θέλουν να λειτουργήσουν, θα το κάνουν ακόμα κι αν αναγκαστούν να δώσουν παραπάνω στους εργαζόμενους, αφού από τη δουλειά μας παράγεται πολύ περισσότερος πλούτος από αυτά που πληρωνόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση όσο μεγαλύτερη είναι η οργάνωση των εργαζομένων τόσο καλύτερα αμύνονται όταν δέχονται επίθεση και τόσες περισσότερες κατακτήσεις αποσπούν. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε για να εμποδίσουμε κάθε αντεργατικό σχέδιο και να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με ανθρώπινους όρους.

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και ανακληθούν αυτές που έγιναν.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας.
  • Να ενταχθεί ο κλάδος στα βαρέα ανθυγιεινά.
  • Απαιτούμε από τον κρατικό μηχανισμό και κάθε αρμόδιο υπουργείο και υπηρεσία, την άμεση παρέμβασή τους για την προστασία της δουλειάς και των δικαιωμάτων μας.

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...