Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών : Αλληλεγγύη στο Σωματείο Εργαζομένων Tasty

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ καταγγέλλει τη Διοίκηση της εταιρίας TASTY που τη Δευτέρα 15/06/20 προχώρησε σε τρομοκρατική απόλυση συναδέλφου υποψήφιου για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του εργοστασίου. Η απόλυση έγινε για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους με σκοπό να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων.  Φαίνεται ότι η εταιρία αντιλαμβάνεται ως εμπόδιο στην αύξηση της κερδοφορίας της, την προσπάθεια των εργαζομένων να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια στην παραγωγή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Σωματείο των εργαζομένων της TASTY που άμεσα απάντησε προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία την Τετάρτη 17/06/20. Η απόλυση του συναδέλφου στην TASTY είναι επίθεση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.  Η Ομοσπονδία καλούμε τη Διοίκηση της εταιρίας TASTY να ανακαλέσει την απόλυση διαφορετικά θα έχει απέναντί της το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης.

Ξεκαθαρίζουμε πως η κίνηση της εργοδοσίας να σύρει στα δικαστήρια το Σωματείο των εργαζομένων με αγωγή για να βγάλει παράνομη την απεργία των εργατών, θα πέσει στο κενό. Το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να φοβηθεί με καμία δικαστική απόφαση. Ο μόνος νόμος που πρόκειται να πειθαρχήσουμε, είναι το δίκιο των εργατών!

Καλούμε τα Σωματεία του κλάδου και συνολικά την εργατική τάξη, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Όλοι 6 Οκτώβρη στη γενική συνέλευση του συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 Αγ. Φιλοθέης 5β,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Πρόβλημα με τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων φοίτησης στις ΑΕΝ

Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, το οξυμμένο πρόβλημα με τους Μηχανικούς, που έχουν εγγραφεί για...

Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Συγκέντρωση ενάντια στη διέλευση αγωγών καυσίμων μέσα από κατοικημένες περιοχές στην Ελευσίνα

Οι πυρκαγιές στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡΟΙΛ και η διαρροή προπανίου στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ...