Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Βοιωτίας : Για τη στάση εργασίας στη Bakehellas

Δημοσιεύτηκε στις

Στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε εχθές 15 Ιουνίου 2020 στις εγκαταστάσεις της BAKEHELLAS στο Σχηματάρι (θέση Περιβόλι Μηλίου) με απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου. Βασικό αίτημα της στάσης εργασίας ήταν να επανέλθει το ωράριο που ίσχυε μέχρι πρότινος, δηλαδή με τους συναδέλφους να είναι χωρισμένοι σε τρεις βάρδιες, στις 6:00, στις 14:00 και στις 22:00.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κάθε συνάδελφος έχει το δικό του ωράριο το οποίο που πολλές φορές αλλάζει από συνάδελφο σε συνάδελφο μόνο μισή ώρα!!!

Με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνονται επιπλέον και οικονομικά καθώς δεν μπορούν να φτιαχτούν γκρουπ για το πήγαινε-έλα στην δουλειά. Ορισμένοι συνάδελφοι που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, αναγκάζονται είτε να πηγαίνουν νωρίτερα από την ώρα που αρχίζει η βάρδια, είτε να τελειώνει η βάρδιά τους αλλά να περιμένουν κάποιον άλλον να σχολάσει για να φύγουν μαζί του, είτε τους πηγαινοφέρνουν τρίτοι με κόστος.

Αυτά τα καψώνια τα κάνει η εργοδοσία γιατί θέλει να επεκτείνει τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στο άλλο εργοστάσιο της εταιρίας που βρίσκεται επίσης στο Σχηματάρι (θέση Παλαιοπαναγιά). Η εργοδοσία μαζί με τα καψώνια, για να χτυπήσει τις διεκδικήσεις, μεταφέρει παραγωγή και μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις στο Περιβόλι Μηλίου στην Παλαιοπαναγιά και ανέθεσε στη διευθύντρια του εργοστασίου που επικρατούν οι χειρότεροι όροι εργασίας, τη διεύθυνση και των δύο εργοστασίων! 

Η εργοδοσία τα κάνει αυτά πατώντας στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και επέκτεινε πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά και με άλλους νόμους.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και απαιτούμε την άμεση επαναφορά των ωραρίων σε τρεις βάρδιες, στις 6:00, τις 14:00 και τις 22:00 γιατί έχουμε γίνει λάστιχο, γιατί έχουμε οικογένειες, παιδιά.

Διεκδικούμε:

 Εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους στα τυποποιημένα τρόφιμα που προβλέπει πρώτο μισθό πάνω από 800 ευρώ στον ανειδίκευτο, ανύπαντρο και χωρίς παιδί εργάτη.
 Αναπλήρωση του εισοδήματος που χάθηκε είτε γιατί κάποιος συνάδελφος βρισκόταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
 Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης .
 Πρόσληψη καθαρίστριας και αναβάθμιση της καθαριότητας.

Δυναμώνουμε την οργάνωση, τον αγώνα μας.
Μαζικοποιούμε το Συνδικάτο μας.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Συγκέντρωση ενάντια στη διέλευση αγωγών καυσίμων μέσα από κατοικημένες περιοχές στην Ελευσίνα

Οι πυρκαγιές στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡΟΙΛ και η διαρροή προπανίου στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ...

Σύνδεσμος Υπαλλ. Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδ. Επιχ. Πειραιά: Για τις εξελίξεις στην LeroyMerlin

Συναδέλφισσα, συνάδελφε Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο κατάστημα της Leroy Merlin στον Πειραιά από...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του σωματείου

Το Σάββατο, 28 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε σε μαχητικό και αγωνιστικό κλίμα πολύ μαζική Γενική Συνέλευση του...