Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Για τη στάση εργασίας στην Bakehellas

Δημοσιεύτηκε στις

Οι συνάδελφοι στην Bakehellas στο Σχηματάρι διεκδικούν την επαναφορά των ωραρίων τους όπως ίσχυαν μέχρι πρότινος, δηλαδή σε βάρδιες, στις 6:00, τις 14:00 και τις 22:00.

Η εργοδοσία έχει αλλάξει τα ωράρια και καλεί τον κάθε εργαζόμενο σε ξεχωριστό, δικό του ωράριο (!!!), που πολλές φορές αλλάζει από συνάδελφο σε συνάδελφο μόνο μισή ώρα. Με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνονται επιπλέον και οικονομικά καθώς δεν μπορούν να φτιαχτούν γκρουπ για το πήγαινε-έλα στην δουλειά. Ορισμένοι συνάδελφοι που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, αναγκάζονται είτε να πηγαίνουν νωρίτερα από την ώρα που αρχίζει η βάρδια, είτε να τελειώνει η βάρδιά τους αλλά να περιμένουν κάποιον άλλον να σχολάσει για να φύγουν μαζί του, είτε τους πηγαινοφέρνουν τρίτοι με κόστος.

Αυτά τα καψώνια τα κάνει η εργοδοσία γιατί θέλει να επεκτείνει τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στο άλλο εργοστάσιο της εταιρίας που βρίσκεται επίσης στο Σχηματάρι (θέση Παλαιοπαναγιά). Η εργοδοσία μαζί με τα καψώνια, για να χτυπήσει τις διεκδικήσεις, μεταφέρει παραγωγή και μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις στο Περιβόλι Μηλίου στην Παλαιοπαναγιά και ανέθεσε στη διευθύντρια του εργοστασίου που επικρατούν οι χειρότεροι όροι εργασίας τη διεύθυνση και των δύο εργοστασίων!

Η εργοδοσία τα κάνει αυτά πατώντας στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και επέκτεινε πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά και με άλλους νόμους.

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και για να ικανοποιηθούν προκηρύσσει νέα στάση εργασίας για τις 16 Ιούνη 2020 από τις 22:00 μέχρι τις 24:00.

Η Ομοσπονδία μας έχει την αποκλειστική ευθύνη της κινητοποίησης και απαιτούμε η εργοδοσία να σταματήσει εδώ και τώρα να εκβιάζει τους συναδέλφους και να τους απειλεί ότι επειδή δεν είναι νόμιμη η κινητοποίηση θα τους μηνύσει! Έχει νομικό τμήμα και ξέρει πολύ καλά ότι για το οτιδήποτε την ευθύνη την έχουν τα νόμιμα συνδικαλιστικά όργανα. Για αυτές τις απειλές ζητάμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ καθώς αποτελούν παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης η οποία γίνεται για να διευρυνθεί ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στο άλλο εργοστάσιο και για τον οποίο οι υπηρεσίες
πρέπει επίσης να επέμβουν άμεσα.

Ζητάμε από την εργοδοσία να επαναφέρει τα ωράρια στο προηγούμενο καθεστώς όπως διεκδικούν οι συνάδελφοι.

Καλούμε τους συναδέλφους σε καθολική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Συγκέντρωση ενάντια στη διέλευση αγωγών καυσίμων μέσα από κατοικημένες περιοχές στην Ελευσίνα

Οι πυρκαγιές στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡΟΙΛ και η διαρροή προπανίου στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ...

Σύνδεσμος Υπαλλ. Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδ. Επιχ. Πειραιά: Για τις εξελίξεις στην LeroyMerlin

Συναδέλφισσα, συνάδελφε Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο κατάστημα της Leroy Merlin στον Πειραιά από...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του σωματείου

Το Σάββατο, 28 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε σε μαχητικό και αγωνιστικό κλίμα πολύ μαζική Γενική Συνέλευση του...