Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Πληρώσαμε πολλά – Δε θα πληρώσουμε την κρίση τους

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

 Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι στην εγκατάσταση, στους ανελκυστήρες, στη μαθητεία, άνεργοι και μετανάστες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τις διαθέσεις της από νωρίς. Ότι ζήτησε και ότι παραπάνω ζητά το μεγάλο κεφάλαιο το παραδίδει απλόχερα. Πάγωμα των συλλογικών και των κλαδικών συμβάσεων, μεγαλύτερα εμπόδια στη κήρυξη απεργίας, ζεστό χρήμα στα χέρια των εργοδοτών, μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις, παραπέρα ιδιωτικοποίηση μιας σειράς κλάδων και επιχειρήσεων όπου το κεφάλαιο βλέπει ότι μπορεί να επενδύσει και να αποκομίσει μεγάλα κέρδη πχ ΛΑΡΚΟ, Υγεία, Ασφάλεια.

Από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει δυσκολία να κάνει αντιπολίτευση αφού η ΝΔ συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε την έκταση της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ τη γνωρίσαμε και την περίοδο της πανδημίας όπου έλεγε απευθυνόμενος στη κυβέρνηση ότι «θα λογαριαστούμε μετά» δίνοντας πίστωση χρόνο στη ΝΔ να περνά ανενόχλητη τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έφτιαξαν ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο για την εργατική τάξη.

Μπροστά στη νέα κρίση, που η πανδημία σαν καταλύτης την έφερε πιο γρήγορα, βλέπουν τα κεφάλαιά τους να λιμνάζουν, να μην έχουν που να τα επενδύσουν ώστε να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, οπότε παίρνουν τα μέτρα τους. Γι’ αυτούς η κρίση είναι κατάρα και ευκαιρία. Τσακώνονται ποιος θα πάρει τα μεγαλύτερα πακέτα από τα δάνεια που βγαίνουν από τις τσέπες των λαών της Ευρώπης, όμως συμφωνούν και κινούνται ενιαία σε ένα πράγμα: τη κρίση τους να την πληρώσουν οι λαοί. Μας φορτώνουν με νέους φόρους, μειώνουν τα μεροκάματα, εντατικοποιούν την εργασία, προχωράνε σε απολύσεις ακόμα και όταν έχουν δουλειά.

Στον αντίποδα βρίσκονται τα δικά μας συμφέροντα. Όλων εμάς που βλέπουμε τους κόπους μας να χάνονται μιας και ο πλούτος που παράγουμε καταλήγει στις στέπες τους, τις τράπεζες να μας κυνηγάνε, να βρισκόμαστε από τη μια μέρα στην άλλη στο ταμείο ανεργίας.

Υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι δύσκολος και απαιτεί θυσίες. Είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα, με αιτήματα που βάζουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Στην πραγματικότητα είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή επειδή ανοίγει την προοπτική με τις κατακτήσεις που θα αποσπάμε να βελτιώνουμε πλευρές της ζωής μας μέχρι την οριστική ρήξη με τα μονοπώλια για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται για πάνω από 15 μέρες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν παράδεισοι  μέσα σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα και πως οι λαοί αργά ή γρήγορα σηκώνουν κεφάλι.

Θετικά παραδείγματα πως ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα όταν υπάρχει καλή οργάνωση και συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το Συνδικάτο υπάρχουν, ένα πρόσφατο όπως ότι στον όμιλο ΕΛΑΚΤΩΡ οι εργαζόμενοι ύστερα από την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους.

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι, νέοι στη μαθητεία, άνεργοι, μετανάστες,

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει και μπορεί να γίνει ενεργή δράση. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η μόνη προστασία για τη ζωή μας είναι η συσπείρωση και ο αγώνας. Είναι η διεκδίκηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλισηγια μέτρα υγείας και ασφάλειας, την εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την επαναφορά όλων των εργαζομένων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για να απαλλαγούμε από τους «σωτήρες» που μια ζωή μας σώζουν και κάθε φορά βρισκόμαστε μπροστά σε χειρότερα προβλήματα.

Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση με το Συνδικάτο μας, στην  ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση.

Απαιτούμε:

  • Την επανένταξη όλων των ηλεκτρολόγων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις. Οι Συμβάσεις να είναι υποχρεωτικές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Με βάση αυτά προχωράμε σε στάσεις εργασίας την Πέμπτη 18 Ιουνίου στα εργοτάξια: πρώην Παπαστράτου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8πμ, στο πρώην Μουζάκη (Πεταλούδα) από τις 12μμ μέχρι τη 1μμ, στο RiverWest από τις 12μμ μέχρι τις 1μμ και στο κολέγιο St. Catherine από τις 12μμ μέχρι τις 1μμ. ώστε να γίνει συζήτηση με τους συναδέλφους στο χώρο εργασίας.

 

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Μένουμε δυνατοί – συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Ενισχύουμε – Στηρίζουμε – Γινόμαστε μέλη του Συνδικάτου μας

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Συγκέντρωση ενάντια στη διέλευση αγωγών καυσίμων μέσα από κατοικημένες περιοχές στην Ελευσίνα

Οι πυρκαγιές στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡΟΙΛ και η διαρροή προπανίου στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ...

Σύνδεσμος Υπαλλ. Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδ. Επιχ. Πειραιά: Για τις εξελίξεις στην LeroyMerlin

Συναδέλφισσα, συνάδελφε Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο κατάστημα της Leroy Merlin στον Πειραιά από...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του σωματείου

Το Σάββατο, 28 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε σε μαχητικό και αγωνιστικό κλίμα πολύ μαζική Γενική Συνέλευση του...