Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην πυροπροστασία!

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, μέσα στη νέα αντιπυρική περίοδο, συνεχίζει τη μάχη που έδωσε πέρσι για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία των συμβασιούχων στην πυροπροστασία, στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δασεργατών, δασολόγων, δασοπόνων, ειδικών δασοπροστασίας, χειριστών, διοικητικών. Χαιρετίζει τις δράσεις και παρεμβάσεις που πραγματοποιεί το Πανελλαδικό Συντονιστικό των 5066 Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες και ηΟμοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και συμπορεύεται μαζί τους.

Η κυβέρνηση,αντί να υλοποιήσει τα αιτήματά μας,αφήνει στην τύχη του το δασικό πλούτο της χώρας. Ο εμπαιγμός απέναντι στους συναδέλφους από την ίδια και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ δένει με το πρόσφατα ψηφισμένο αντιπεριβαλλοντικό νόμο, με την πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν οι κυβερνήσεις διαχρονικά, για εμπορευματοποίηση της γης και των δασών. Η πολιτική μεγιστοποίησης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, προκρίνει τα επιδόματα, τις «καταρτίσεις» και τη μερική απασχόληση. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους για την οποία μας καλούν σε νέες θυσίες.

Διεκδικούμε:

  1. Άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην πυροπροστασία, στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δασεργατών, δασολόγων, δασοπόνων, ειδικών δασοπροστασίας, χειριστών, διοικητικών, καθώς τρέχει από 1 Μαΐου, η αντιπυρική περίοδος 2020 και οι υπηρεσίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες.
  2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Δασικές Υπηρεσίες ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες και αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στην πυροπροστασία, στην προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Να σημειώσουμε ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις πάνω από δέκα χρόνια.
  3. Επέκταση του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) και διατήρηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στις δασικές υπηρεσίες για όλους τους εργαζόμενους.
  4. Διασφάλιση και προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων, με την χορήγηση ειδικών Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο πεδίο.
  5. Επιστροφή σε όλους του επιδόματος δασεργάτη ύψους 711 ευρώ που παρακρατήθηκε αδίκως και εν μέσω πανδημίας, από το ταμείο ανεργίας, ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...