Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζ. Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ : Τελικά είναι αδίστακτοι…… αλλά δυνατοί ΜΟΝΟ όταν μας ξεμοναχιάζουν

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

η παρέμβαση που κάναμε οι εκλεγμένοι με την ΕΣΚ στο ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ, στην έδρα του διαμερίσματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, με στόχο την ενημέρωση για την κατάσταση που οδήγησε συναδέλφους σε αδιέξοδα και στον αιφνίδιο θάνατό του συναδέλφου Ζαρκινού ήταν απόλυτα επιβεβλημένη.

Οι καταγγελίες,των οποίων γίναμε αποδέκτες, αμέτρητες και σοβαρότατεςΟ κυνισμός με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν εργαζόμενοι με προβλήματα υγείας για να αποχωρήσουν από την επιχείρηση ήταν άνευ προηγουμένου.

Οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που διαμορφώθηκε ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ενώ ενημερώθηκαν μια εβδομάδα νωρίτερα, επικαλούμενοι διάφορα διαδικαστικά. Αυτοί που είναι απόλυτα συνεπείς στα ραντεβού εκβιασμού και εξόντωσης απομονωμένων εργαζομένων, νιώθουν ανασφάλεια έξω από τα όρια των video conference του εργοδοτικού μηχανισμού.

Και ας θεωρήσουμε αναμενόμενο το γεγονός ότι η εργοδοσία θέλει περισσότερα κέρδη. Κάτι που περνάει μέσα από την αντικατάσταση ακριβότερων με φτηνότερους εργαζόμενους, μέσα από λιγότερους και πιο εντατικά εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους.

Και ας θεωρήσουμε αναγκαίο για την εργοδοσία να υπάρχουν διάφοροι πρόθυμοι να υπηρετήσουν με κάθε τρόπο και ανθρώπινο κόστος τα συμφέροντα της, για ένα καλύτερο μπόνους ή αναρρίχηση στην ιεραρχία.

Αυτό όμως που δεν  το χωράει ανθρώπινος νους είναι το ότι δεν έβγαλε άχνα κανείς για το θάνατο του μακαρίτη του Ζαρκινού. Ούτε η ΟΜΕ, ούτε το σωματείο του, ούτε η παράταξη που τον είχε στα ψηφοδέλτια της. Και το χειρότερο από όλα δεν έβγαλε άχνα ούτε η τοπική διοικούσα στην Καβάλα, που επίσης απέφυγε να μας συναντήσει, όπως ακριβώς και η διαμερισματάρχης. Οι άνθρωποι που μεγάλωσαν μαζί στις ίδιες γειτονιές, που γνωρίζουν ο ένας τα παιδιά του άλλου, που βαριανασαίνουν κάτω από τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον τους. Και όχι μόνο δεν έβγαλαν άχνα, αλλά πάλεψαν κιόλας για να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να παρευρεθούν στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΣΚ και έλαμψαν δια της απουσίας τους. Οι συνάδελφοι βέβαια δεν τους έκαναν την χάρη.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες πρέπει να το έχουμε καθαρό:

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

Η δύναμη της εργοδοσίας, δηλαδή των μετόχων της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  μόνο το γεγονός ότι είναι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο τα διαθέσιμα για την βρώμικη δουλειά τσιράκια της:

Η δύναμη της είναι ότι μας χωρίζει και ότι μας κρατάει τον καθένα μόνο του

Ο διαχωρισμός με βάση το σωματείο, με βάση τη σχέση εργασίας, με βάση την ειδικότητα, με βάση το τι ψηφίζει ο καθένας, με βάση το τι θεό πιστεύει. Αυτούς τους διαχωρισμούς τροφοδοτεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι άνθρωποι της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα, από αυτούς πρέπει να απαλλαγούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Για να μη νιώσει και για να μην είναι ποτέ ξανά κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία, για να μη λυγίζει ποτέ ξανά κανείς μπροστά σε αδιέξοδα.

Μπροστά μας έρχονται καταστάσεις που η εργοδοσία θα αξιοποιήσει για να μας κάνει ακόμη πιο φτηνούς ακόμη πιο φοβισμένους. Και τα αξιολόγια θα πάρουν φωτιά και οι επερχόμενες αποσχίσεις θα αποτελέσουν εργαλείο για μεγαλύτερο εκβιασμό να αποδεχτούμε σχέσεις εργασίας χωρίς ίχνος δικαιώματος.

Καλούμε την εργοδοσία να συμμαζέψει του πρόθυμους «εκτελεστές» της. Δε θα ανεχτούμε το ξεσάλωμα των εκβιασμών που οδηγούν σε απόγνωση ή ακόμη και στον θάνατο εργαζόμενους. Αυτούς, δηλαδή, που και την τεχνολογία εξελίσσουν, και με την εργασία τους προσφέρουν το πολύτιμό αγαθό της επικοινωνίας στο λαό μας, και παράγουν τον αμύθητο πλούτο, που τον τσεπώνουν μια χούφτα παράσιτα.

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ ως μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ διαθέτουμε από σήμερα εαυτόν στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε περίσταση που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν την εργοδοσία κεκλεισμένων των θυρών. Είτε για συμμετοχή σε εθελουσία, είτε για επιπτώσεις από αξιολόγηση είτε απέναντι σε οποιοδήποτε εργοδοτικό εκβιασμό.          

Να μην υπάρχει εργαζόμενος που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει μόνος του μια τέτοια κατάσταση. Πάντα να είναι μαζί του μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ, μέλος του ΔΣ του σωματείου του και μέλος της τοπικής διοικούσας. Είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου και πρέπει να το απαιτήσει. Να μη μπει ποτέ μόνος απέναντι σε συγκροτημένη εργοδοσία. Τότε όλοι θα καταλάβουν πια είναι η πραγματική δύναμη της εργοδοσίας. Το απέδειξε προχτές η άφαντη διαμερισματάρχης στην Κομοτηνή.

Άμεσα και από σήμερα κιόλας καλούμε και απαιτούμε από όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων  σε ΟΜΕ, σε σωματεία, σε τοπικές διοικούσες να δηλώσουν επίσημα με ονοματεπώνυμο (και εις γνώση του συνόλου των εργαζομένων), όποιος προτίθεται να είναι στο πλευρό των εργαζομένων, όποτε το χρειαστούν σε όλη την Ελλάδα με έξοδα της Ομοσπονδίας  και των σωματείων (δηλαδή με χρήματα των εργαζομένων) και με απόφαση της.   

  • Απαιτούμε άμεσα συνάντηση με την διοίκηση για να σταματήσει το όργιο αυταρχισμού και εκβιασμών από ανθρώπους του μηχανισμού της.
  • Απαιτούμε από την διοίκηση να καλύψει όλες τις ανάγκες της οικογένειας του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.
  • Απαιτούμε την άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΟΜΕ για αποφάσεις υλοποίησης των παραπάνω.

ΜΗ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΟΡΓΗ ΜΑΣ

ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

 ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...