Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζ. Υπουρ. Γεωργίας : Όλοι στο συλλαλητήριο 11 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

στην Αθήνα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 19:00 και στις άλλες πόλεις.

“Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία”.

Η πρόσφατη πανδημία του κορονοϊού, επιτάχυνε την εκδήλωση μιας νέας οικονομικής κρίσης και η «επιστροφή στην κανονικότητα» προχωράει μαζί με νέα αντεργατικά μέτρα και την μονιμοποίηση όσων έχουν παρθεί, στο όνομα πάντα των έκτακτων συνθηκών. Κυβέρνηση και ΕΕ, δίνουν στους εργαζόμενους «αναστολή στις συμβάσεις τους», μειώσεις στους μισθούς , απολύσεις, ανεργία, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, εντατικοποίηση κλπ, ενώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους, τραπεζίτες, ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών, καναλάρχες κ.α. παρέχουν κίνητρα, εγγυήσεις και επιδοτήσεις.

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι θέλουν και προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη κι αυτής της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο ότι είναι δυνατόν να μείνουν ανέγγιχτοι… από την επίθεση, ότι η τηλεργασία και η εκ περιτροπής εργασία, μπορεί ως μόνιμη μορφή εργασίας, να έχει και ωφέλειες για τους εργαζόμενους κλπ.

Συνάδελφοι έχουμε πείρα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων, την στοχοποίηση και την αξιοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, που τα χρόνια της προηγούμενης κρίσης αποτέλεσαν τα εργαλεία για μειώσεις των μισθών μας και αφαίρεση δικαιωμάτων μας. Και τώρα βλέπουμε μπροστά μας να έχουμε νέες αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια Διοίκηση που στόχο έχουν τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και αντικειμένων, την επιχειρηματική δράση των φορέων του δημοσίου, για ένα πιο φιλικό κράτος στο «επιχειρείν», στην απαξίωση των υπηρεσιών μας, χωρίς νέες μόνιμες προσλήψεις και στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας και της λογικής «κόστους – οφέλους» στη λειτουργίας τους.

Η πρόσφατη πανδημία απέδειξε  ακόμη πόσο σημαντικός ήταν και είναι ο αγώνας για δημόσιο σύστημα υγείας, που να μπορεί να καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες μας, τακτικές και έκτακτες, που να είναι πλήρως στελεχωμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο, με ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Απέδειξε πόσο αταίριαστη με την προστασία της υγείας και της ζωής είναι η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας και η κερδοφορία των εμπόρων της υγείας και του φαρμάκου, που δηλώνουν «έτοιμοι να βοηθήσουν» μόνο με «αδρά αμοιβή»!!!

Αποδείχτηκε επίσης ότι η δύναμη, η παραγωγή, η ίδια ζωή βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Αυτοί ήταν που με τη γνώση τους και τη δουλειά τους κράτησαν τα δημόσια νοσοκομεία όρθια, κράτησαν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τις διανομές, τις συγκοινωνίες, την καθαριότητα, την βοήθεια των συνανθρώπων μας. Οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που έδωσαν τη μάχη για την προστασία της ζωής απέναντι σε όλα τα «αρπακτικά», που αξιοποιούσαν την πανδημία για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Συνάδελφοι,

η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή δράση. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η μόνη προστασία για τη ζωή μας είναι η συσπείρωση και ο αγώνας. Είναι η διεκδίκηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μισθό, την ασφάλιση, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να απαλλαγούμε από τους «σωτήρες» που μια ζωή μας σώζουν και κάθε φορά βρισκόμαστε μπροστά σε χειρότερα προβλήματα.

 

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Μετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων

την Πέμπτη 11-6-2020 στις 19:00 στο Σύνταγμα.

  • Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις στις ΠΝΠ κλπ.
  • Καμιά μείωση μισθού. Να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...