Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αμερική

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη μας στον λαό της Αμερικής που σχεδόν δύο εβδομάδες τώρα βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στον ρατσισμό, τη φτώχια και την εξαθλίωση. Ο αγώνας αυτός δείχνει την δύναμη που έχει ο λαός στα χέρια του απέναντι στο όργιο κρατικής βίας και καταστολής, απέναντι στην βαρβαρότητα.

            Η  φρικιαστική δολοφονία του George Floyd, οι δολοφονίες κι άλλων αφροαμερικάνων, έρχονται να μεγαλώσουν  την λίστα των νεκρών στις ΗΠΑ. Το «Αμερικάνικο Όνειρο» δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκατομμύρια άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί από έναν ιό, τρομοκρατία και καταστολή που ασκείται τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους του Τράμπ όσο και από τους Δημοκρατικούς του Ομπάμα και όλους τους προκατόχους τους.

            Το ρατσιστικό μίσος και η βία δεν σταμάτησαν ποτέ. Αντίθετα τροφοδοτούνται και ενισχύονται όλα αυτά τα χρόνια από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το ματοκύλισμα των λαών  σε μια σειρά από χώρες, που σαν αποτέλεσμα έχουν την φτώχια και την προσφυγιά. Έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών αστικών κομμάτων, που διαχρονικά θεωρούν τις ΗΠΑ στρατηγικό σύμμαχο, ξεπλένοντας τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, εμπλέκοντας τη χώρα πιο βαθιά στους ΝΑΤΟΪκούς σχεδιασμούς.

            Διατρανώνουμε την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη μας, στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό της Αμερικής που αγωνίζεται. Η πάλη ενάντια στη ρατσιστική βία και τις διακρίσεις είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάλη κόντρα στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχια και την ανέχεια. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και να φτιάξουμε έναν κόσμο στον οποίο θα ζούμε αδελφωμένοι, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

           Capitalism means « I can’t breath»

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...