Σωματείο Εργαζομένων First Data : Να μην υπογράψει κανείς ! Μας ετοιμάζουν τα χειρότερα !

Δημοσιεύτηκε στις

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η διοίκηση της εταιρείας, με αφορμή την πανδημία και την εφαρμογή  της τηλεργασίας, βρίσκει τώρα ευκαιρία , πέραν από το να μας έχει κλειδαμπαρωμένους σπίτια μας, να σπάσει το ωράριό μας ! Με πρόσχημα  δήθεν την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων μητέρων, έχει ξεκινήσει καμπάνια προώθησης του σπαστού ωραρίου, σε « εθελοντική βάση» και για « όσους θέλουν» , ρίχνοντας και το τυράκι της αύξησης του ημερομίσθιου για τις συγκεκριμένες μέρες.

Αλήθεια, αφού η εταιρεία νοιάζεται τόσο πολύ για τους εργαζόμενους γονείς, τις εργαζόμενες μητέρες, γιατί αρνιόταν πεισματικά την εισαγωγή του επιδόματος παιδιού στην Επιχειρησιακή Σύμβαση; Γιατί επί 2,5 χρόνια διαπραγμάτευσης της Επιχειρησιακής Σύμβασης μας έλεγε ότι «αυτά που προτείνουμε είναι ανέφικτα» , « δεν έχουμε λεφτά» , « θα βγούμε εκτός ανταγωνισμού» και άλλα πολλά; Γιατί την περίοδο της έξαρσης του κορονοϊού, πριν  2 μήνες δηλαδή, όταν το Σωματείο ζήτησε έκτακτη βοήθεια με ticket για όλους τους εργαζόμενους, η Διοίκηση έλεγε πάλι ότι δεν έχει λεφτά; Πώς ξαφνικά γέμισαν τα σεντούκια και η εταιρεία μοιράζει απλόχερα λεφτά;

Φυσικά, όταν έχει να κάνει με την προώθηση των δικών τους σχεδίων, ξαφνικά,  και διάθεση και λεφτά για να « γλυκάνουν» τους εργαζόμενους βρίσκουν.

Συνάδελφοι,

Η προσπάθεια που κάνει η εταιρεία να σπάσει το 8ωρο δεν πρέπει να περάσει. Μην ξεγελαστούμε από την δήθεν « εθελοντική βάση» . Ας σκεφτούμε : Κάποτε και οι Κυριακές και οι αργίες ήταν σε«εθελοντική βάση» και έχουν γίνει μόνιμα στα περισσότερα τμήματα! Ας κοιτάξουμε τι επικρατεί στους υπόλοιπου κλάδους, στους εμποροϋπάλληλους: Πώς ακριβώς τους εξυπηρετεί το σπαστό ωράριο; Πόσο ευχαριστημένοι είναι με την συγκεκριμένη διευθέτηση χρόνου; Ο μόνος που εξυπηρετείται από το σπάσιμο του 8ωρου είναι η ίδια η εταιρεία , αφού με αυτές τις τακτικές  βρίσκει τρόπο να βγάζει την ίδια δουλειά με λιγότερους εργαζόμενους και αντικειμενικά θα βρει «πάτημα» να προχωρήσει σε απολύσεις !

Εάν η εταιρεία έχει και θέλει να δώσει αυξήσεις, να τις δώσει σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως! Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε απολύσεις το επόμενο διάστημα!

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταργήσουν στην πράξη τους σχεδιασμούς τους ! Να μην υπογράψει κανείς το σπάσιμο του 8ωρου για το οποίο έχουν δοθεί αγώνες για να το κατακτήσουμε !

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ 8ωρου

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΕΜΠΤΗ 11/06 ΣΤΙΣ 19:00

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...