Σύλλογος Εργαζ. Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής : Κλιμάκωση του αγώνα των συναδέλφων στα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη με 2ωρη στάση εργασίας των οδηγών 10 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Όλο το τελευταίο διάστημα, από την περίοδο κλεισίματος των δομών της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, ολόκληρος ο κλάδος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις τόσο στα  εργασιακά, όσο και στα ζητήματα που προέκυψαν αναφορικά με το παιδαγωγικό  κομμάτι, όπως αυτά διαμορφώθηκαν με το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης. Οι  εξελίξεις, τόσο εν καιρώ αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και στη μετέπειτα σημερινή περίοδο υπήρξαν ραγδαίες, αφήνοντας το στίγμα του τι διαμορφώνεται, με αφορμή την πανδημία: βλαπτικές μεταβολές στις συμβάσεις, ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου, εφαρμογή αντιπαιδαγωγικών μεθόδων στο όνομα του κέρδους.

Οι αλλεπάλληλες ΚΥΑ που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας άνοιξαν το δρόμο για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών συνθηκών, η δε εξ αποστάσεως διδασκαλία έρχεται να μετατρέψει τις συμβάσεις σε κουρελόχαρτα, αυξάνοντας την ένταση της εργασίας, τη στιγμή που μισθοί και ωρομίσθια παραμένουν στα ίδια εξευτελιστικά επίπεδα. Ταυτόχρονα, η πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» των σχολαρχών και των επιχειρηματιών του κλάδου, οι οποίοι την αξιοποιούν κατά το δοκούν προκειμένου να διατηρήσουν το πελατολόγιό τους εκβιάζοντας τους συναδέλφους και προσφέροντας μαθήματα- κοροϊδία, καταστρατηγώντας κάθε παιδαγωγική έννοια.

Σε αυτό το πλαίσιο, στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» οι σχολάρχες χρωστάνε μισθούς μηνών στους εργαζόμενους. Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που εν μέσω αναστολής της διά ζώσης διδασκαλίας, η διοίκηση του σχολείου προσπάθησε να αναστείλει τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών με διοριστήρια, ενώ αυτοί παρείχαν εντατική τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα στις 6 Απριλίου να προχωρήσουν σε αποχή από την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ταυτόχρονα, ήδη είχαν ξεκινήσει καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων, εκπαιδευτικούς, οδηγούς κτλ. Σήμερα, παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Ο «Βύρωνας» στηρίζει την κλιμάκωση του αγώνα των συναδέλφων στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» και καλεί τους συναδέλφους οδηγούς να  πρωτοστατήσουν, να συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στη δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Ιούνη από τις 14:00 μέχρι τις 16:00.

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα εδώ και τώρα!

Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...