Ομοσπονδία Υπαλλ. Υπουργείου Ανάπτυξης, τέως Βιομηχανίας Ενέργ. Έρευνας και Τεχνολ: Όλοι στα συλλαλητήρια των ταξικών συνδικάτων 11 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε πάλι την κρίση τους!

Αγωνιστικά θα απαντάμε σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο τους εκπροσώπους αυτών τα συλλογικά τους όργανα (ΣΕΒ, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών κλπ) και τα ινστιτούτα τους (τύπου ΙΟΒΕ κ.α.), να φορτωθεί για άλλη μια φορά η καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.

Όμως το 2020 δεν είναι 2010! Η πείρα για τους εργαζόμενους, για το εργατικό κίνημα είναι πλούσια και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά η κυβέρνηση και τα κόμματά τους οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων, και γι’ αυτό ζητάνε «ομοψυχία», διαλαλούν πως τάχα είμαστε «όλοι μαζί στο ίδιο καράβι», για να υποταχθούμε στους δικούς τους στόχους, στη δική τους αντεργατική πολιτική. Το επιβεβαιώνει και η κατασυκοφάντηση στην οποία επιδόθηκαν, αυτοί και τα παπαγαλάκια τους, για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συνδικάτων, για την Εργατική Πρωτομαγιά για κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων. Ξέρουν πως αυτές οι κινητοποιήσεις δίνουν θάρρος σε περισσότερους εργαζόμενους, ακόμα και σε όσους δεν συμμετέχουν στη ταξική πάλη και αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για την οργανωμένη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Με τις τελευταίες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπήκε στο στόχαστρο ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, το 8ωρο, μια και επιχειρήσεις που «πλήττονται σημαντικά» ή ανεστάλη η λειτουργία τους μπορούν να προσαρμόζουν το ωράριο των εργαζομένων στο ωράριο λειτουργίας τους. Με το λεγόμενο πρόγραμμα επιδότησης της μερικής εργασίας (SURE), μειώνουν το μέσο μισθό στο ύψος του κατώτατου.

Παράλληλα κάνοντας χρήση του νόμου Βρούτση- Αχτσιόγλου επιβάλλεται η διατήρηση του βασικού μισθού στα ψίχουλα των 650 ευρώ για όλο το 2020. Αντεργατικά μέτρα που δεν εφαρμόζονται λόγο κορονοϊού, αλλά για τη διαχείριση της οικονομικής  κρίσης σε όφελος των καπιταλιστών, αφού συμβάλλουν στην ενίσχυση των κερδών τους.

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου αναφορικά με την τηλεργασία ότι «ότι ήλθε για να μείνει, αλλά θα εφαρμοστεί με τον βέλτιστο τρόπο και χωρίς να θίγονται οι δυνατότητες και τα αποτελέσματα της δουλειάς των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και συνολικά οι δυνατότητες του δυναμικού του δημόσιου τομέα» και ότι  «Οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους  και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους» ένα είναι σίγουρο: Η επόμενη μέρα ΔΕΝ θα είναι ίδια.

Μπορεί η εργασία από το σπίτι ή από κάποιον άλλο χώρο να παρουσιάζεται ως «απελευθέρωση» από τον έλεγχο και την πίεση του εργοδότη, που δήθεν δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να οργανώσει καλύτερα το χρόνο του, συνδυάζοντας τις επαγγελματικές υποχρεώσεις με την οικογενειακή και κοινωνική ζωή και ταυτόχρονα να μειώνονται οι μετακινήσεις από και προς το χώρο δουλειάς, αλλά η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.

Με την Ομοσπονδία και τα σωματεία να παρεμβαίνουν όπου χρειάστηκε,  να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να απαιτούν να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, την πρόσληψη ιατρού εργασίας τα προβλήματα στους χώρους εργασίας μας που αφορούν λειτουργία και ασφάλεια με την ενημέρωση και την κινητοποιήσει των συναδέλφων για να αποτραπούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί τωρινή και μελλοντική δεν έχουμε περιθώρια να  καθυστερήσουμε!

      Μονόδρομος ο οργανωμένος αγώνας, εκεί βρίσκεται η δική μας ελπίδα! Όσο περισσότερο γενικεύεται η επίθεσή τους τόσο περισσότερο πρέπει να γενικεύεται η δική μας οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη δράση τους, η ανάπτυξη της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς. Η αντίσταση στην αντεργατική πολιτική και στα μέτρα, η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση, με βάση τις δικές μας ανάγκες είναι το όπλο μας.

      Γι’ αυτό η Ομοσπονδία μας αποφάσισε και καλεί στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη τους συλλόγους μας τα μέλη μας όλους τους συναδέλφους. Να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή και να φτάσει αυτή η απόφαση σε όλους τους χώρους δουλειάς, να γίνει το συλλαλητήριο, η μαζικότητα και η μαχητικότητά του υπόθεση  όλων μας.

 ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΩN ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 7.00 μ.μ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...