Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων και Εμπορο/λων Δυτικής Αττικής : Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας

Δημοσιεύτηκε στις

Στα σύνορα Ζεφυρίου με Άνω Λιόσια και 5 χιλιόμετρα από την χωματερή, το super market LIDL θα ανοίγει κάθε Κυριακή, γιατί ο δήμος Φυλής είναι τουριστικός προορισμός!!!

 

Αυτός ο παραλογισμός, να χαρακτηρίζεται τουριστική περιοχή τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, είναι με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και με την συμφωνία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φυλής. Απόφαση που πατάει σε αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) και έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα χτύπημα στην Κυριακάτικη Αργία και στα δικαιώματα των εργαζόμενων στο εμπόριο.

Ικανοποιούν με τον τρόπο αυτό μια πάγια αξίωση των μεγαλεμπόρων,   με δραματικές συνέπειες για εμάς τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στο Εμπόριο, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν σε όλους τους κλάδους.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έρχεται να «κουμπώσει» σε όλο το υπόλοιπο αντεργατικό πλαίσιο, που επιτρέπει στην εργοδοσία να κάνει «λάστιχο» τη ζωή μας, να μας εκμεταλλεύεται όποτε, όπου, όπως και για όσο θέλει, ανάλογα με τις ανάγκες της. Για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων σμπαραλιάζεται η οικογενειακή και κοινωνική ζωή και τσακίζεται η υγεία μας.

Την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για να έχουμε δουλειά, να ανέβουν οι μισθοί μας. Προσπαθούν να πείσουν τους μικροεπαγγελματίες ότι θα ανέβει ο τζίρος τους, θα έχουν δήθεν περισσότερα κέρδη. Τα λένε αυτά οι ίδιοι που τόσα χρόνια μας έχουν καταδικάσει σε αυτή την κατάσταση με τις πολιτικές που εφαρμόζουν.

Τα λένε οι υποστηρικτές τους στην Τοπική Διοίκηση που αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο και για να τα περάσουν μας λένε ότι ο Δήμος μας είναι δήθεν τουριστική περιοχή ενώ εδώ και χρόνια  μας καταδικάζουν στον καρκίνο της χωματερής και με τις νέες εξελίξεις σχεδιάζουν να μας τον φορτώσουν για πολλές γενιές ακόμα. Εμείς όμως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει υποβάθμιση της υγείας και της ποιότητας της ζωής μας, να προσπαθούμε να πάρουμε ανάσα δίπλα από το σκουπιδαριό.

Φτάνει πια με την κοροϊδία από δημάρχους, περιφερειάρχες και κυβερνήσεις!

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας, των δικαιωμάτων μας και η γενικότερη υποβάθμιση της ζωής μας δεν θα περάσουν. Θα τις καταργήσουμε στην πράξη.

Όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο Σωματείο να απαντήσουμε οργανωμένα και άμεσα, στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...