Σωματείο Μισθωτών Μηχανικών Μακεδονίας : Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία δίωξης

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τον διοικητή του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΤΡΑ ο οποίος, ανέμενε μια ανθρώπινη στιγμή πένθους για να τολμήσει τελικά να κάνει πράξη τις απειλές του προς την ΕΝΙΘ (ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ),ασκώντας εκδικητική συνδικαλιστική δίωξη απέναντι στην πρόεδρό της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα, αλλά και προς την Διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος κ. Μ Αρβανίτη που δίνει αγώνα προάσπισης και αναβάθμισής του τμήματος απέναντι στον Διοικητή. Ο εν λόγω διοικητής κάλεσε σε απολογία την Πρόεδρο της Ε.Ν.Ι.Θ. καθώς και την Διευθύντρια του τμήματος της σε απολογία, με την ανυπόστατη, πέρα για πέρα, κατηγορία της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Η άσκηση εκδικητικής συνδικαλιστικής δίωξης αποτελεί ουσιαστικά ομολογία του Διοικητή απέναντι στις δημόσιες καταγγελίες της ΕΝΙΘ προς την 3η ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας για τον διοικητή ο οποίος, εν μέσω της πανδημίας, με τις  αυθαίρετες ενέργειες και την αυταρχική συμπεριφορά του διαταράσσει τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου και αντιμετωπίζει με αντεργατικό, επιθετικό και απαξιωτικό τρόπο το προσωπικό του νοσοκομείου, δηλαδή τους “ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες”.

Το τελευταίο περιστατικό της υγειονομικής και διοικητικής του ανεπάρκειας και της εμπάθειας του, συνέβη την Κυριακή 17/5, όπου έκανε «αιφνιδιαστικό» έλεγχο για την παρουσία της προέδρου της ΕΝΙΘ σε εφημερία του νοσοκομείου, γνωρίζοντας ότι η πρόεδρος της ΕΝΙΘ είχε δηλώσει αδυναμία πραγματοποίησης της εφημερίας λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα της και είχε αντικατασταθεί από την Διευθύντρια του τμήματος.

Χωρίς λοιπόν να υφίσταται κανένα ζήτημα αδικαιολόγητης απουσίας από την εφημερία τόσο  της Δ. Κατσίμπα όσο και της Μ Αρβανίτη, ο Διοικητής τους απευθύνει το πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης απουσίας.

Καταγγέλλουμε την κατασκευή ψευδούς, προσχηματικής και εκδικητικής δίωξης απέναντι στις δύο ιατρούς .Επιπλέον η δίωξη της προέδρου της ΕΝΙΘ συνιστά ξεκάθαρα πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη. Στοχοποιεί στο άτομό της τον αγώνα της ΕΝΙΘ για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΓΝΣ Θεσσαλονίκης Γεννηματάς, μη ορρωδώντας ούτε προ της στοιχειώδους αξιοπρέπειας.

Θα μας βρει απέναντί του! Συμπεριφορές αυταρχικές, τραμπούκικες και εκβιαστικές δεν θα περάσουν! Δεν θα επιτρέψουμε ιδιοτελείς σκοπιμότητες, απειλές και τρομοκρατία εις βάρος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!

Ο Διοικητής έχει ενοχληθεί επειδή η ΕΝΙΘ έχει ασκήσει δημόσια κριτική για ενέργειές του που διαταράσσουν την λειτουργία του νοσοκομείου και για την αυταρχική, επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά του σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου. Πρόσφατα η ΕΝΙΘ κοινοποίησε τις σχετικές επισημάνσεις της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προς την διοίκηση της 3ης ΥΠΕ.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Διοικητής αντί να απαντήσει στις επισημάνσεις της ΕΝΙΘ ως όφειλε, προέβη σε αυτή την απαράδεκτη και εκδικητική ενέργεια.

Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος των δύο ιατρών.

Να ακυρωθούν όλες οι απαράδεκτες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει ο συγκεκριμένος διοικητής σε βάρος της λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στις σχετικές πρόσφατες επισημάνσεις της ΕΝΙΘ.

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...