Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας : Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Δυναμώνουμε τη φωνή και τις συλλογικές μας διεκδικήσεις. Ορθώνουμε το ανάστημά μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης-εργοδοσίας. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία και την Υγεία που καλύπτουν όλες τις σύγχρονες  ανάγκες μας.

Δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους. Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία,με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές Αποφάσεις, άναψε το πράσινο φώς στους μεγαλοεργοδότες για να κλιμακώσουν την επίθεσή τους σε βάρος μας,να εντείνουν την εκμετάλλευση. Την ίδια στιγμή που καταδικάζει εμάς στην ανασφάλεια, στην αναμονή και στην εξαθλίωση μπουκώνει με πακτωλό χρηματοδοτικών πακέτων,με επιδοτήσεις μισθών-ασφαλιστικών εισφορών,με φοροελαφρύνσεις και άλλα δωράκια τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πληρώσαμε ακριβά την προηγούμενη καπιταλιστική κρίση με τσάκισμα μισθών, ΣΣΕ και εργασιακών δικαιωμάτων,με δουλειά τις Κυριακές.Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας πληρώσαμε ξανά με χιλιάδες απολύσεις,με αναστολές Συμβάσεων Εργασίας,με μειώσεις στο 50% των αποδοχών μας,με εκ περιτροπής εργασία και ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η εργοδοσία ξεσάλωσε και συνεχίζει ζητώντας μας να συμβιβαστούμε με τα νέα δεδομένα,να βάλουμε πλάτη «για να σωθεί η επιχείρηση» κάνοντας λόγο για πτώση του τζίρου όταν για παράδειγμα στα super-market σε διάστημα 10 εβδομάδων, οι τζίροι έφτασαν 1,5 δισ. ευρώ. Όταν οι τζίροι από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις 6πλασιάστηκαν την ίδια στιγμή που εμείς καλούμαστε να ζήσουμε με ψίχουλα.

Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η ασφάλεια και η υγεία μας είναι “ατομική  υπόθεση” για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες και της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας,που έφερε η υποχρηματοδότηση και ουσιαστικά η  κατάργηση του δημόσιου  κοινωνικού χαρακτήρα του. Σήμερα μας καλούν ξανά να βάλουμε πλάτη,να συνεναίσουμε στα κελεύσματα της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ανακάμψει η οικονομία τους,δηλαδή η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με τσακισμένα τα δικά μας δικαιώματα.

Κυβέρνηση και εργοδότες βρίσκουν άξιους συμπαραστάτες σε αυτή τη προσπάθεια τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚ Πρέβεζας που όλο αυτό το διάστημα απουσιάζουν από κάθε προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων,συκοφαντούν και υπονομεύουν τους αγώνες τους (βλέπε συνέντευξη Παναγόπουλου για τις κινητοποιήσεις την Hμέρα δράσης των εργαζομένων στα super-marketστις 15 Απρίλη). Όλοι αυτοί, που έβαλαν τα προηγούμενα χρόνια και τη δική τους σφραγίδα στα αντεργατικά μέτρα στα πλαίσια του «κοινωνικού εταιρισμού», είναι πρόθυμοι να συνυπογράψουν τις νέες επιταγές Κυβέρνησης -ΣΕΒ. Δεν έχουμε τίποτα καλό να περιμένουμε από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Δε προσδοκούμε τίποτα θετικό από τους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους. Η λογική της αναμονής, αλλά και ο αντικειμενικός φόβος που υπάρχει μας αφοπλίζουν ακόμα περισσότερο.Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε οργανωμένα και συλλογικά.  Ο συλλογικός αγώνας, η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι το μεγαλύτερο όπλο μας απέναντι στον ταξικό μας εχθρό, την εργοδοσία και το κράτος της.Η πείρα του προηγούμενου διαστήματος αυτό έχει δείξει.

Aπαιτούμε: 

-Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.

-Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

   -Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.

-Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

-Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας,κάλυψη όλων των τεράστιων κενών σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για να μπορέσει να αναπνεύσει ο λαός.Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11/6,στις 7.30μμ,έξω από τα δικαστήρια Πρέβεζας.

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...