Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας : καταγγέλλει, την απαράδεκτη εντολή της Διοίκησης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης να μην εισέρχονται τα ασθενοφόρα εντός των camps

Δημοσιεύτηκε στις

Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας καταγγέλλει, την απαράδεκτη εντολή της Διοίκησης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης να μην επιτρέπεται στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να εισέρχονται εντός των camps των προσφύγων παρά μόνο με την συνοδεία αστυνομίας και σε αντίθετη περίπτωση να προσέρχονται οι ασθενείς στην πύλη του camp. Η εντολή αυτή αποτελεί κατάφορο αποκλεισμό στην πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας στερώντας τους ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα στην επείγουσα περίθαλψη.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών στις Δομές Υγείας είναι κρίσιμη καθώς εμφανίζουν αυξημένη νοσηρότητα λόγω των συνθηκών διαβίωσης τους. Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική σήμερα, στις συνθήκες πανδημίας, όπως δείχνουν και τα περιστατικά στα υπόλοιπα camps.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι εγκληματίες αλλά θύματα των πολέμων και της φτώχειας. Η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ακολούθησαν και ακολουθούν πιστά οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι αυτή που ευθύνεται αφ’ ενός για τη διάλυση χωρών και τον ξεριζωμό λαών και αφ’ ετέρου για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων σε νησιά και σύνορα. Ο εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Ο εχθρός είναι η πολιτική που από τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και από την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-φυλακή για να προστατεύεται το “φρούριο” της ΕΕ. Είναι η ίδια πολιτική που για να προστατεύσει τα κέρδη των λίγων δεν διστάζει να φορτώσει τα βάρη και της νέας επερχόμενης καπιταλιστικής κρίσης πάνω στις πλάτες του λαού.

Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής συνοδεύεται από την αύξηση της καταστολής και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι και η πειθαρχική δίωξη του Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΝΙΘ, Ι. Κούτρα,  μετά από καταγγελία από την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ, που προχώρησε με ευθύνες της Διοίκησης της ΥΠΕ και του ΓΝΘ Ιπποκράτειο. Είναι μια προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης ενάντια στην δράση των νοσοκομειακών ιατρών και ως τέτοια την θεωρούμε απαράδεκτη και ζητούμε την άμεση απόσυρση της.

Ταυτόχρονα, απαιτούμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης εντολής της Διοίκησης του ΕΚΑΒ και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τις ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, που επιτρέπουν αυτήν την πρακτική.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...